Nejste přihlášen/a.
Mám asi 6 let starý rododendron.Mám ho zasazený vedle staršího a ten kvete.Ten mladší je zasazen stejně v kyselé zemině,roste pěkně ale nekvete.Prosím o radu co stím?Děkuji předem za radu.
Rododendron nekvete z toho důvodu,že od něj odstraňujete opadané listy.Naopak ty co opadnou je potřeba zapracovat do půdy pod něj.Potom pokvete.Řekl mi to zahradník a funguje to.
A nasazuje vubec poupata?nebo nasadi,ale nevykvetou?
doplněno 18.04.11 22:53:Pokud jsou poupata a nic,ztkontrolujte je,poradne prohlednete,jestli nejsou nejak napadene,tecky a podobne.Pokud nic neshledate a nebo vubec netvori poupata,je treba hnojit specijelnim hnojivem na rhododendrony,nesmi obsahovat zadny vapnik.dulezita je zalivka,nejlepe destovou vodou.nasypte kuru kolem neho,at se tolik nevyparuje voda,aby korenovy system zmohutnel.co listy,jsou tmave zelene?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.