Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roundup - jaký zvolit?

Od: karina* odpovědí: 16 změna:

Roundup se prodává jako Klasik, Aktiv, Biaktiv, Rapid. Je mezi nima nějaký zásadní rozdíl, co se účinku týká? Díky za vysvětlení,Karina

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

2x

A zase, ve všemi zatracovaném Polsku, litr Roundupu stál loni 150 - 180 Kč.

jirbar*

To by šlo. Asi budu muset doplnit zásoby, zvlště když to mám jen přes kopeček.

dragon33

Jak ředíte ten polskej? Mě říkali 1/50 ale když jsem to tak naředil, tráva je pořád stejná..:(

avena*
hodnocení

0x

Dobrý deň

Treba dávať pozor na množstvo účinnej látky - glyphosate. Pohybuje sa to od 350 g do 480 g. Čím vyššie tým lepšie. Pri postreku dávajte pozor na koncentráciu. Ak dáte menej prípravku ako je napísané pôsobí opačne - ako hnojivo.

karina*
hodnocení

avena, díky, ale to není ono. Ředění je uváděné vždy stejné podle druhu plevele. Každý z těch přípravků obsahuje stejnou účinnou látku. Takže pořád nevidím v čem se liší - kromě ceny *smich*. No, jistěže když uděláte slabý roztok, tak plevel vesele roste dál, ale to není tím, že by se herbicid změnil na hnojivo. Ale děkuji, Karina

avena*

To bola skúsenosť, ale ja som písal o množstve účinnej látky. Klasik obsahuje 480 g a Bioaktiv asi 360g.

karina*
hodnocení

avena, už to chápu. Jen mě právě mate, že např. ten Klasik by měl být tedy účinější a přitom je nejlevnější. Proto jsem položila dotaz. Vyrazím tedy do obchodu a nastuduji to mikropísmo na obale *smich*. Doposud jsme kupovali takový, který nám přišel pod ruku.Díky , pomohl jste mě . Karina

hodnocení

0x

Ze by byl ucinnejsi roundup rapid?Nejak to nedovedu z udaju cotu maji posoudit,ale slibuji,ze je ucinnejsi o 25 procent,Mrknete prosim vas nekdo na to,take me tato otazka dost zajima,co jste nakonec rtozhodli co je lepsi?dekuji Juglans

avena*

Pozrite toto: monsanto.sk/...

Vlastne cena je priamoúmerná ďalším zložkám.

karina*
hodnocení

juglans, podle odkazu od avena je Turbo lepší o 50% , hodnota 540g úč. látky., což ale početně nevychází ani s tím nejslabším SL který má 360g./l. . Na českých stránkách jsem Turbo ke koupi nenašla, na německých uvádějí koncentraci 680g/kg, na anglických je vůbec zmatek. Bude to mít asi ještě nějaký háček, ale nemám sílu ani úmysl zabývat se chemií *smich*. Jinak volím určitě Roundup, osvědčil se, předpokládám, že kromě toho SL bude v obchodě k dostání pouze ta koncentrace 450g/l. Takže pak asi ten Klasik, cenově vychází nejlépe. karina

Dekuji Karin,take me to tak pripada.Jednou se semnou jisty zemedelec hadal o davkovani.tvrdil,ze davaji nekde panaka rostriku na od´brovske mnozstvi vody.Takze pro profesionaly,kteri maji zkousky z postriku,se mozna dostanou k silnejsi koncentraci a kdovi,treba i levnejsim.

avena*

Neviem či môžem vstúpiť do Vašeho rozhovoru ale u Vás nie sú veľkosklady s postrekmi? A aká je u Vás cena za 1 l? U nás pri 20 l balení stojí Turbo cca 10,5 eur a Klasik alebo teraz ho volajú Klinik cca 6,5 eur. A Dominator je to isté ako Klasik.

karina*
hodnocení

avena , tady je ceník z netu, vypadá to celkem dobře.

rounduppavelka.cz/...

rounduppavelka.cz/... - tady je nějaký glyfogan, kterrý je valstně asi totéž co roudup (?)

Nevím ale jestli je to i pro maloodběratele. Samozřejmě plus poštovné. Jinak v obchodě je cena 1l Biaktiv tak kolem 350-370,.Kč, Klasik kolem 300/l. Turbo asi u nás ani nemáme , eura také ne, takže nedokáži přepočítat *smich*. Koukněte ještě na Aukro.cz, tam někteří mají také zajímavé ceny. Karina

avena*

Dik. Ceny sú skoro rovnaké.

jirbar*
hodnocení

0x

Zbytečně drahej. Platí se značka. Kupuji KAPUT taky je Dominátor. Na všech je napsáno stejné chemické složení. Koncentraci jsem nezkoumal, ale u všech je základní ředění 2%

doplněno 19.04.11 18:33:

Litr KAPUT snad asi 350 Kč. Kdo je z HK či oklolí tak nejlépe zahrádkářská prodejna blízko nádraží, vedle bývalého Baumaxu.

karina*
hodnocení

jirbar, Kaput neznám, Dominátor se nám neosvědčil. Ale jestli máte možnost zajet do Polska a berete větší množství, tak pak byste asi měl , to se vyplatí *smich*.Kar.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]