Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlatý déšť přesazení

Od: marenka* odpovědí: 21 změna:

Dobrý den. Včera jsem dostala malinkou zahrádku, ale totálně zdevastovanou. Koupila jsem si semínka trávy a k plotu chci dát zlatý déšť. Roste tu u kolejí, planě a tak se chci zeptat. Je lepší ho vyrýpnout i s kořeny, nebo stačí ustříhnout pár větviček a zapíchnout do země, jestli se "chytí"? Moc děkuji. *slunce*

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Stačí zapíchat větvičky do země a zalívat. Zlatice nemá problémy se zakořeněním.

marenka*
hodnocení

Mockrát děkuju. *pusa*

ladinpraha*

Mařenko, zlatý déšť ti tu "trávu" neschová, stejně ti na ni někdo bude chodit.

Promiň,musel jsem si rejpnout.

marenka*
hodnocení

*smich* tak leda pěstovat "houbičky". *haha* Ale zlatý déšť je taky jedovatý, třeba ... *pivo*

A to mi ještě vrtá v hlavě jedno. Abych měla trochu soukromí, tak bych mohla plot přikrýt chmelem. :-P

limetka*
hodnocení

2x

Mařenko, ještě jistější než rovnou do země je zakořenění ve vodě a pak vysazení.

marenka*
hodnocení

Limetko, já Vás MILUJU. *srdce* Zrovna jsem se na to chtěla zeptat, ale nechtěla jsem vypadat jako naprostý hňup. *smich* Díííííky.

lidus*
hodnocení

0x

Nejlepší je koupit stromek nebo keřík Zlatice třeba v OBI.

marenka*
hodnocení

Liduško, to by šlo, ale já nemám prašule. *plac*Dneska jsem skákala metr do výšky radostí, když jsem u vietnamců (nesnáším je) sehnala nářadíčko za stovku. Hrabičky, nůžky, malou a velkou lopatičku jako rýček. *smich* Tý trávy jsem chtěla koupit víc, ale měla jsem jen 200,-Kč navíc a tak jsem vzala jen půl kila semínek. *nevi*

Ale nefňukám, to nemám v povaze, zdarma a pomalinku, úsilím a vymýšlením tu zahrádku zprovozním. Nepotřebuji botanickou, jen aby měli kluci (psi) v létě kde odpočívat. *houpy*

lidus*

Já s tím zakořeněním nemám dobrou zkušenost a když už se proutek chytí tak to trvá než je z něj hezký keřík. Mařenko nářadí je líp koupit třeba v nějakém BAU nebo Hornbachu, nestojí moc a vydrží víc jak to od vietnamců. Mám na skalku lopatičku-rýček, hrabičky a motyčku s krátkým držadlem a právě v jednom BAU to stálo 45 kč.

marenka*
hodnocení

Tady je právě problém, že tu máme jenom Hypernovu, Billu, Lidl a Penny. Víc nic. Do nejbližšího Bau to mám za 160 vlakem. *zed*

georges*

A proč nemáte ráda Vietnamce? Vždyť prodávají samý kvalitní věci! A účtenku Vám - většinou - taky dají.

Zlatý déšť přesazení
marenka*
hodnocení

*haha* Tak to je hezký. Já je nemám ráda kvůli fůře věcí, ale to nechci rozebírat. Účtenka se mi ale líbí. *palec*

hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti doporučuji vykopat z kořenem a zasadit do dobré země. Mám ho na zahradě a nežli vyrostl do pěkného keře tak uběhlo 15let.Roste docela pomalu.

sebod*

chalupa. Tak to měl nějaké špatné podmínky. Zlatý déšť je vlastně takový plevel. Roste velice rychle.

hop®
hodnocení

0x

Nejsem sice zahradník ani zahrádkář, ale rád bych upozornil na rozdíl mezi rostlinou Zlatice tedy Forsythia a "Zlatým dešťěm", tedy Štědřencem (převislým, závislým či odvislým)...*nevi*;)

sebod*

Převislým, Hopíku. Převislým ;)

hop®

Sebodko, třeba i odvislým! botanika.wendys.cz/...:-P

Ale uznávám, že toho závislého jsem zatím u pifka nepotkal... *smich*

marenka*
hodnocení

*palec*Hope, máš pravdu. Já chci, aby to rychle rostlo a zakrylo plot. Na živý plot nemám peníze ani odvahu a tak "kradu" větvičky a zahradničím. *hi* Od toho žlutého *frajer* mám větve už týden ve vodě a nic, ani kořínek. Ale co jsem u kolejí vyškubla ze země malé oddenky, či jak se to říká nevím jakých listnatých stromů, tak ty se "chytly" hned. *ua*

hop®

No, Mařenko, mě ten rozdíl naučila rozeznávat mamka, která chtěla na chalupu zlatý déšť. A táta koupil zlatici a při prvním vykvetení byl průšvih místo vděčnosti... A ten štědřenec je asi fakt hezčí!

tofi*
hodnocení

0x

Tak ted netusim jeslti chcete pestovat zlaty dest nebo zlatici hodnel idi to plete.

Pokud chcete pestovat zlatici, tak to je skutecne plevel, ale... Pokud byste ji nekde mohla vykopnout i s koreny bylo by to idelani - preci jen by vam to usetrilo dost casu. Pokud mate jne vetvicku, tak bych pockala tak do cervna a pak bych ji bud zapicla do zeme nebo dala do vody nez zakoreni. Cerven je idealnejsi doba na mnozeni nez ted. Vetsina lidi si prave zlatice vsimne kdyz na jare kvete a zatouzi ji mit na zahradce, ale ty kvetouci vetvicky se opravdu chyti jen nalokdy.

marenka*
hodnocení

Moc děkuju. *modla* Jde o zlatici.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]