Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Magnolie jako keř?

Od: krizojc* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,

moje maminka miluje magnolie, vždy je obdivuje, jak krásně kvetou a voní...

Jelikož bude mít za pár týdnů 50. narozeniny, napadlo mě, že bych jí darovala právě magnolii.

Je zde ale problém, bydlí v bytě, s balkonem.

Je tedy možné pěstovat magnolii jako keř? Balkon je směrován na jih.

Pokud ano, kde se dá takový keř sehnat?

Díky za odpovědi :)

Jana

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

1x

krizojc. Asi Vás zklamu. Pěstovat magnolii jako keř není problem. Seženete v každém zahradnictví (vynechte Sta...la, Baumaxy apod). Když sem napíšete odkud jste, tak Vám jistě někdo poradí, kde ve Vašem okolí magnolii seženete.

Ale teď ten problem. Magnolie není zrovna keř, který snáší pěstování v nádobách. *nevi* Nejspíš by mamince uhynula ještě do podzimu*plac*

limetka*
hodnocení

0x

Magnolie může mít tvar keře nebo stromku podle toho, jak se zastřihuje, ale je to hodně vzrůstná dřevina a i kdyby na tom balkoně přežila pěstování v nádobě,byl by jí balkon malý a hlavně nevím, jak velká by musela být ta nádoba, aby vyhovovala dost velkému kořenovému systému, takže i můj názor je, že nee. *stop*A co takhle ji mamince vysadit někde venku na dohled od balkonu? Magnolie je celkem běžný sortiment ve většině zahradnictví, takže určitě nebudete mít problém ji sehnat.

tofi*
hodnocení

0x

Zalezi na druhu - u nekterych rostlin neni vylouceno je pestovat v nadobach - napriklad: Šácholan hvězdovitý (Magnolia stellata), ale ta nadoba by mela byt dost velka a take bych torchu videla problem co s ni v zime. Navic ac tato rostlina neni az tak velka, tak i tak dorusta cca 2-3 m coz si na balkone moc nedovedu predstavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]