Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,tuhle kytku jsem dostala loni v květnu,měla krásné fialové květy.Ty pak na podzim opadali.Udělala jsem vše co jsem se na interentu dočetla,dala jsem jí na světlé a studené místo,asi 6 týdnů nezalévala.Ted na jaře je krásná,pěkně vyrostlo ještě několik stonků,listy jsou krásně zelené,ale ten problém je v tom že ani náznak po květech.Můžete mi poradit co sní,pokvete ještě letos?
Nema rada premistovani,pak trva nez se stim vyrovna.Z obchodu domu,pak na jine okno. Prez zimu jste udelala dobre,potrebuje i tak hodne svetla.Cetla jsem na netu,ze se nemaji davat v blizkosti ovoce,vylucuji ethylen a pak kvety nevykvetou.Jeste se zeptam jestli na kvety neprisla pri mlzeni voda,pisi tu,ze pak zajiste opadaji.Ted bych rostlinu hnojila obcas mlzila,nestehovala,hlavne aby mela svetlo.pani tu pise,ze se maji hnojit 1 iza 14 dni,ale ze polovicni davkou hnoji pri zalivce,mimo prolevani substratu.hnojivo urcene na orchidee a pak strida hnojivem Biplanton vital NT.jako doplnek 1 za 2 mesice hnojivo na muskaty.jednou rocne dolomitycky vapenec-1 lzicku a prolit.Nevim tedy jestli jste tohle zrovna necetla jmenuje se to-Orchidee rady a triky.
Dendrobium mám už několik let, po odkvětu - k čemuž dojde někdy v únoru nebo březnu, ji uříznu odkvetlé stvoly a nechávám ji v chladnu. Jakmile se venku oteplí, dávám ji ven pod strom do stínu a téměř vůbec se o ni nestarám, jen pokud je sucho ji trochu zaleju. Ani ji dokonce nehnojím... na podzim ji nechávám venku dost dlouho a když se blíží první mrazíky, dám ji opět domů, do zimní zahrady. To už má většinou nasazeno na květ. V zimní zahradě je jen pár stupŇů nad nulou...pokaždé mi vykvetou tři stvoly dlouhé asi metr, květů mám nejméně padesát a kvete několik měsíců. Myslím si, že dendrobium potřebuje, aby nasadilo na květ, velké rozdíly v denní a noční teplotě, což je venku v září zajištěno. Mé dceři, která měla dendrobium v bytě taky ani jednou nevykvetlo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.