Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kryty na tyckova rajcata, kde koupit?

Od: juglans® odpovědí: 6 změna:

Poradte prosim kde se daji koupit foliove kryty na tyckova rajcata,takze vyssich rozmeru.Nasla jsem na netu jen jeden druh a zda se mi ponekud maly.Kdysi jsem to resila,ze jsem si vyrobila pomoci koliku,takove foliove boxy a pak folii dala prez ,z vrchu.do toho se mi moc nechce.Take kdysi u nas vyrabeli takove z plastovych dutych plastovych trubek,ktere slouzily zaroven jako privod vody.Na vrch byvala takova rovna striska s otvory do trubek.Proste se to sestavilo,dala folie a bylo.nevim jestli neco podobneho se jeste sezene.diky za rady

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud pěstuješ rajčata ve velkém,dají se nad záhon natáhnout plastové tunely.napíchají se dráty do oblouku a natáhne se nad záhon folie.Až rajčata dorostou k folii,nehrozí už mrazíky a folie se sundá.Pokud se pěstují jednotlivě,stačí plastový pytel.Zase po dobu,než přejdou ledoví muži.Jiné superkryty se nevyplatí.

JABRAKA

hodnocení

Tunely jsou sice dobra vec,ale mam obavy ze na tyckova rajcata jsou nizke. Pak jedine ty pytle,ale take nevim zda sezenu takhle velke a hlavne kde.Mrknu na net jestli nemaj nekde shop.mela jsem asi zasit kerickova,bylo by po problemech.ono nejde ani tak vytvorit rajcatum teplo,ale aby na ne neprselo.Nejak to jeste promyslim a nebo kdyz te neco napadne,budu rada.

Igelitové pytle vysoké asi 1 metr jsem viděla v prodeji. Já s tím nemám moc dobré zkušenosti. K rostlinám by měl proudit vzduch, ale v pytli se rosí. Ze začátku bych také použila tunely na ochranu proti mrazíkům. Stříšku proti dešti a omezení plísně už neřeším, investice do ní jsou vysoké a pěstování se prodraží. Přijde - li plíseň bramborová, tak vydrží o něco déle opakovaně stříkaná rajčata, ale plná chemie.

hodnocení

Nema na ne prset,to nemaji rady a stim rosenim v igelitu,mate pravdu,musi se vetrat,jinak hrozi vlhnuti pylu a pak se neopyli a celkove to neni dobre.Mela jsem jednou takhle bez krytu velke mnozstvi rostlina obalene zelenymi rajcaty,je zacit cervenat,mela jsem je radeji otrhat a nechat dozrat doma,do jednoho zcernali.,plisen.

Někteří pěstitelé chrání svá rajčata různými stříškami, ale i přesto je stříkají postřikem proti plísni. Každý rok se plíseň objeví po chladných deštivých dnech, záleží na počasí. Také jsem zažila, že jsem měla obalené rostliny zelenými rajčaty a stačilo, aby týdem bylo chladněji a pršelo. Někteří pěstitelé po výsadbě rajčat na záhony hned začínají s postřikem, OL - 14 dnů asi 3x a potom pokračují s OL - 3 dny. Já chemii moc nepoužívám. Záleží kolik rostlin by jste chtěla stříškou chránit a kolik do toho investovat. Prodávají se takové velké nepromokavé plachty, daly by se také použít s náležitou konstrukcí.

hodnocení

Jj.stejne je to nemine,driv se nejak darilo vsemu vic.take nemam rada chemii.Nejhorsi je ta neodbouratelna.letos ale budu muset prece jen alespon ty okrasne.v loni jsem silela,ze stromku Catalpy,na listech skvrny a ja se branila to strikat,ale letos zacnu vcas,jinak z ni nic nebude,mame 2.rokem.chorobu mela uz v zahradnictvi,ale sikovne odstranene napadene listy,jen asi dva divne zaschle,uz to nebylo k poznani.Ja vse prohlizim dukladne kdyz kupuji rostliny a upozornila jsem na tech par listku.Pani mi povida,ze to jsou prisusky,nezdalo se mi to a chtela tomu verit,jeli jsme pro ni z daleka a vyber tentokrat velky nebyl,jinak vzorne zahranictvi.No a zasadili a nasledovne s to projevilo na dalsich.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]