Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Netřesk, Sempervivum

Od: helinka1984* odpovědí: 6 změna:

Včera jsem si koupila své první 4 netřesky..chci je dát na balkon (JIH)..můžete mi někdo prosím poradit jak se o ně mám starat? Jak často a jakým způsobem je mám zalévat..prostě co dělat, aby byly spokojeni :) Můžu je nechat v květináčcích, ve kterých jsem je koupila? Nebo je třeba je přesadit? Předem díky za rady!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Netresk neni narocny na pestovani,nemusite hnojit,nic takoveho.Jen ma rad sucho.,slunicko,sazi se do hodne propustne zeminy,nebo drte,hezky je i vytvorit si miniskalku,treba v korytu,jine nadobe.Rostlina kdyz vykvete,jeji cast odumira,ale ostatnim mladym odnozim udela misto.Koreni melce,tak pozor pri udrzbe.Pekne je kombinovat s rozchodniky-sedum a podobnymi sukulénty.

tofi*
hodnocení

0x

Netresk je velmi nenarocna rostlinka. Jih ji bude vyhovovat. Pokud budete presazovat tak chce hodne propustnou pudu - nejelepe s piskem a kamenky. Hlavne nesmi byt tezka a premokrena. Hnojit se nema. V kvetinacich je klidne nechat muzete. Hlavne opatrne se zalevanim nesmi byt premokrene, tak by mohli uhnivat - tkaze radsi mene nez lepe. Pokud je nezalijete i nekolik dni nic se jim nestane :)

cituska*
hodnocení

0x

Netřesk se dá pěstovat všude,Hlavně na sluníčku,lehká zemina,málo zalévat.Tak koukněte jak roste.

doplněno 11.04.11 22:21:

Je to má oblíbená skalnička a nutím jí růst i na starých pařezech,je tam spokojená,roste bez problému.

Netřesk, Sempervivum
helinka1984*

Krása!

Mám dotaz - čím to je, že mi odspodu schnou listecky netřesku nebo jakoby mekknou? Co mi tím chce naznačit?

helinka1984*

Z ceho mate to "koryto" na natresky?

jabraka*
hodnocení

0x

Sempeverium máme jako součást střešní zahrádky,kromě řady dalších sukulentů.Nezáléváme je skoro vůbec,zatím jim stačí,co naprší.Na balkoně jim bude stačit večer zarosit jen do vzduchu nad ně.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]