Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aloe-žloutnutí spodních listů

Od: 01* odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu z ničeho nic se naše aloe převrrátila v květináči na stranu a její listy zespodu žloutnou a jsou jakoby gumové.

Poradte jak ji zachránit. Co s ní mám udělat!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Téměř jistě byla přelita a dochází k hnití kořenového systému. Jak spasit? Přesadit do nové půdy a před tím odstranit poškozené kořeny... Pokud je utvořena odnož, a není poškozena, použijte právě ji!

hodnocení

0x

Pokud je zluta jako schnouci,myslim ze mela sucho,nebo z nejakeho duvodu nemohla prijimat vodu.Tmave hnede skvrny na listech by znacily premokreni.Presadit,zkontrolujte koreny a primerena zalivka.

plastelina*
hodnocení

0x

A nebyla moc a dlouho na přímém sluníčku? taky se mi to stalo, měla jsem ji na okenním parapetu na východní straně a začala žloutnout,,,Po změne místa, ( víc polostín) se zelená barva vrátila ;) a samozřejmě souhlasím s názoram že žlouté jazyčky signalizuji přelití.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]