Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Dostala jsem tři větvičky fíkovníku plodícího, který má na konci už napučené lístky. Chtěla bych je zasadit, ale nevím jak. Mám je odstřihnout od tvrdého dřeva, namočit do zakořeňovače, a dát do substrátu, nebo je mám namočit do vody, a čekat, až pustí kořínky? Děkuji předem moc moc moc za radu. Suzymon.
Namíchej si písek s rašelinou do misky.Větvičky,jen odlomené od tvrdého,namočit do růstového stimulátoru a do substrátu zastrčit po první puk.Přiklopit průhlednou plastovou miskou a dát do stínu kolem 18 st.Nevím,jak koření fíkovník.Ale snad se zadaří.Pokud se zazelená,je vyhráno.Kontrola nejprve za 3 měsíce.
JABRAKA
Ahoj Jabrako, když ony ty větvičky už mají na konci nový článek, úplně mladý, křehký, a jsou na něm už malé lístečky. Tak já to odstřihnu tak tři cm. pod tím, a dále to udělám tak, jak mi radíš, do toho písku s rašelinou. Ale asi to už nemusím přikrývat, když jsou větvičky už narašené. Kdybys měla jiný názor, tak mi prosím dej vědět. Mockrát Ti děkuji. S.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.