Nejste přihlášen/a.
Potřebovala bych poradit vhodné pokojové rostliny, kterým se bude dařit na parapetu u okna na JIH..jde o velmi slunné místo a mám problém, že to tam mé rostliny moc nemají rády Předěm díky za tipy.
Dobrý den, doporučil bych vám nějaké sukulentní rosliny. Třeba ty z Madadaskaru jsou opavdu zajímavé. Pokud to nemáte daleko, tak pro inspiraci, v Plzeňské Zoo mají celý skleník s těmito krásnými rostlinkami. Taky by se na jižním okně mohlo dařit Tillansiím -asi něco takového.
Právěže sukulenty se mi moc nelíbí..a tak pořád přemýšlím, zda existuje nějaká pokojovka, která by sluníčko vydržela..Plzeň mám z ruky..jsem z Brna..
Nevím jaký teplotní režim máte v zimě, protože klasicický bytovkový byt je vhodný jen pouze pro ty doporučované sukulenty. Vše ostatní se bude muset přizpůsobit a podmínky nebudou pro roslinky zrovna optimální. Ovšem pokud máte v zimním období teplotu do 20 stupňů, tak by se tam mohlo dařit třeba nějakému cykasu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.