Nejste přihlášen/a.
Mám Amarylku, ale již přes rok mám pouze cibuli (bez listů i bez květů . Mám i cibuli v této fázi zalévat? Můžu ji mít umístěnou na parapetu (okno na jih)? Jak se o ni mám starat? Čím ji mám hnojit, jak moc zalévat? Předem moc děkuji za rady!
Zatímco většina rostlin v zimě ocení spíše klid, hvězdníky touto dobou neodpočívají. jejich vegetační období začíná zhruba v polovině ledna, kdy na cibuli vyrazí květní nebo listové puky.
Letní spánek
Oddech srostliny potřebují v létě.Od poloviny srpna postupně omezíme zálivku, abychom zcela zastavili vegetaci a aby nadzemní části rostliny odumřely.
Cibuli uložíme až do příštího rašení na suché místo, kde teplota neklesne pod 10 °C. Pokud jí nedopřejeme vegetační klid, v následující sezoně nevykvete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.