Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
loni napodzim jsem si koupila dvě kanadské borůvky v kontejneru.přes zimu jsem je nechala v místnosti kde bylo kolem 15 stupnů.Borůvky byli ok,před dvěma týdny jsem je zasadila do země na zahradu a zalévala,přihnojila.Po dvou týdnech jsou jakoby uschlé,hnědé větvičky,žádná zelená,zatím nic nepučí.kdy borůvky pučí a není něco špatně?doufám že neuschly.
0x
Vydržte a zalévejte, třeba ještě naraší. Zkuste odlomit malý kousek větvičky, na lomu poznáte, jestli je to ještě živé nebo uschlé. To přezimování uvnitř nebyl moc dobrý nápad.
0x
Špatné bylo to "přezimování" doma
. Jestli jste je z místnosti přesadila rovnou ven, bez otužování, tak mohly utrpět teplotní šok.
. Jistě, za normálních okolností, kdyby byly celou zimu venku, tak by musely snést větší zimu. Ale pozvolna by si na ni zvykaly. Takhle byly "choulostivé". Takže přiměřeně zalévat (nepřelévat). A udělat to, co radí Limetka. Zlomit větvičku. Jestli to praskne, je to špatné
, jestli je větvička ohebná, máte šanci
. Já sázím nato, že se zazelenají ![]()
tak dneska jsem zkoušela zlomit tu větvičku a je ohebná.tak to jsem ráda a snad máte pravdu a ještě borůvky zachráním.uznávám,přezimovat doma byla asi blbost,ale například rododendron který jsme nechali v zahradě jako kař´ždý rok pomrzl celkem hodně a to i přes to že ho každej rok zazimováváme.nechápu.kvůli tomu jsme se rozhodli borůvky vysadit až na jaře,tak snad se ještě vzpamatujou.i když vypadají opravdu jako suché,no snažím se je zalévat a uvidíme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.