Myslím, že nemá. Dřív jsem měla orchidej na parapetu v obýváku (okno na jih) a sluníčko ji asi neprospělo...cca 14 dni ji mám danou mimo přímé slunce..ale listy jsou stále "povadlé"
Buď poškození sluníčkem nebo suchým teplem. Nebo problém s kořenovým systémem (zaschlé kořeny z nedostatečné zálivky, případně uhnilé z nadměrné zálivky). Doporučil bych držet na rozptýleném světle mimo dosah sálavých zdrojů tepla při teplotě cca 22 st. a přiměřeně zalívat 1x - 2x týdně. Třeba se vzpamatuje.
helinka1984*
Ještě mne napadlo, zkusit postříkat listy hnojivem na orchidej, to by jí třeba prospělo...? Zatím jsem to nezkoušela...
sebod*
ne, teď nedávat hnojivo. To by spíš ublížilo
helinka1984*
U jedné orchidee jsem měla listy ve špatném stavu, tak jsem je všechny ořezala..předpokladam, že mi vyroustou časem nové, předpokládám správně?
Mně se to stalo s orchidejí taky, ale bylo to proto, že jsem ji měla na jižním okně a asi jsem ji málo zalévala. Ponořila jsem ji do vody a ona se dost brzo vzpamatovala.
helinka1984*
Mela jsem ji na jiznim oknem docela dlouho..takze u me se bude vzpamatovat asi dyl...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.