Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Listy orchideí měknou, proč?

Od: helinka1984* odpovědí: 9 změna:

Pěstuji orchideje phalenopsis, u jedné z nich mi nějak měknou listy, jsou vrásčité, jsou jako hadr :( Čím to je? Předem díky za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Nemá rostlina uhnilé kořeny?

helinka1984*
hodnocení

Myslím, že nemá. Dřív jsem měla orchidej na parapetu v obýváku (okno na jih) a sluníčko ji asi neprospělo...cca 14 dni ji mám danou mimo přímé slunce..ale listy jsou stále "povadlé"

kritik*
hodnocení

0x

Buď poškození sluníčkem nebo suchým teplem. Nebo problém s kořenovým systémem (zaschlé kořeny z nedostatečné zálivky, případně uhnilé z nadměrné zálivky). Doporučil bych držet na rozptýleném světle mimo dosah sálavých zdrojů tepla při teplotě cca 22 st. a přiměřeně zalívat 1x - 2x týdně. Třeba se vzpamatuje.

helinka1984*
hodnocení

Ještě mne napadlo, zkusit postříkat listy hnojivem na orchidej, to by jí třeba prospělo...? Zatím jsem to nezkoušela...

sebod*

ne, teď nedávat hnojivo. To by spíš ublížilo

helinka1984*

U jedné orchidee jsem měla listy ve špatném stavu, tak jsem je všechny ořezala..předpokladam, že mi vyroustou časem nové, předpokládám správně?

sebod*

no, naděje umírá poslední ;)

alice*
hodnocení

0x

Mně se to stalo s orchidejí taky, ale bylo to proto, že jsem ji měla na jižním okně a asi jsem ji málo zalévala. Ponořila jsem ji do vody a ona se dost brzo vzpamatovala.

helinka1984*

Mela jsem ji na jiznim oknem docela dlouho..takze u me se bude vzpamatovat asi dyl...:(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]