Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou mučenku, aby plodila

Od: suzymon® odpovědí: 1 změna:

Dobrý den, pěstuje někdo mučenky? Koupila jsem u Starkla Pacifloru Allata, myslím, že se to tak píše, ale také jsem zjistila, že je uváděna v různých knihách i pod jiným názvem. Prostě je to ta s velikými, nevykrajovanými listy a má rudý velký květ. Prý by měla mít jedlé plody. Mám ji třetím rokem. Zapustila jsem ji i s květináčem do záhonu na slunné místo a i když vyhnala dlouhé, olistěné šlahouny, měla jen dva květy a ty se rozvily ráno a večer se zavřely a pak upadly. To bylo prvním rokem. Druhým měla jen ty šlahouny, i když jsem ji přesadila do nové zeminy a umístila na místo ještě slunnější. Minulý týden jsem ji vytáhla z letní kuchyně, ale dělá "mrtvou". Přitom jsem se k ní chovala jako minulou zimu, a to byly ty hrozné mrazy, a klidně to přežila. Uvažuji o tom, koupit si jinou, ale jsou dost drahé a jestliže není pravdou, že i v našich meteoroligických podmínkách mohou plodit, tak od toho asi upustím. Ale je možné, že existuje jiná odrůda, kterou někdo z vás bude znát a poradí mi s výběrem a i s tím, jak se k ní mám chovat. Předem mockrát děkuji za ochotu. Suzymon.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

0x

Je otázka, jestli jste opravdu koupila to, co jste chtěla koupit, já mám s tímto zahradnictvím bohužel takovou špatnou zkušenost, kdy jsem chtěla durman růžový, plnokvětý, přišel mi ohnilý kolík, který se rok vzpamatovával, nekvetl, ještě měl nějakou virózu a druhým rokem vykvetl jednoduchým bílým květem a ta viróza ho nakonec určila k likvidaci, protože ji chytly i další moje durmany. Pokud budete kupovat jinou mučenku, doporučuji vám zahradnictví Kruh Jilemnice, měla by to být podle různých ohlasů spolehlivá firma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]