Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se papriky sází po dvou?

Od: zuzin* odpovědí: 11 změna:

Může mi někdo vysvětlit proč se sázejí papriky po dvou? děkuji

Proč se papriky sází po dvou?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

0x

Kvůli stability. Opírají se o sebe.

karina*
hodnocení

0x

zuzin, kvůli opoře. Velkoplodé se vždy sázely po jedné , u ostatních se od sázení po dvou už také upouští. Je lepší je sázet je cik cak do dvou řádků. Tím, že každá vlastně roste v mezeře, tak se také o sebe opírají a více plodí. Jen dejte větší vzdálenost mezi papriky sladké a pálivé.Kar

zuzin*
hodnocení

Děkuji za odpověď, letos je budu sázet ven, protože loni jsem měla ve skleníku sice krásné papriky, ale zničily mi je mšice nebo molice. Nevíte co dělat, abychom je ve skleníku zničili. Ani postřiky nepomohly

Nektere postriky na ne opravdu nezabiraji,zkusit jine a opakovane.Dale je dobra prevence necht pudu vic vyschnout a pak zase zalit.v zime nechat vymrznout sklenik.opravdu strikat nenecht je mnozit,jsou to previti.

zuzin*
hodnocení

Hledala jsem na Googlu a našla jsem článek ve kterém se píše, že se může do skleníku vyset tabák. Semena mám doma, tak nevím. Při nejhorším ho vytrhám. Hledala jsem také ty živé parazity. Firma biogarden někde ze Sušice.

gracie01*

Tabák mi nepomohl, v televizi doporučovali česnekovou dýmovnici, prý zničí všechny škůdce. Taky ji budu shánět, jen neví kde.

zuzin*
hodnocení

Tak tabák zavrhuji, zkusím shánět tu dýmovnici

U je dýmovnice na vykuřování skleníků běžně k dostání . Používá se, když je skleník prázdný.

doplněno 05.04.11 17:30:

nás

limetka*

Zuzin, na molice ve skleníku se dá sehnat parazitická vosička Encarsia formosa (např. Biocont Laboratory Brno), jejíž larvičky sežerou larvy a kukly molic. A na odchyt dospělců jako doplněk použijte žluté lepové desky, molice žlutou moc rády. Vosička proti mšicím se jmenuje Aphidius colemani a distribuuje ji stejná firma. No a ještě máte zdravou zeleninu bez zbytků chemikálií ;)

zuzin*
hodnocení

Začínám se o tu vosičku zajímat. Našla jsem tu firmu na googlu díky

lidus*
hodnocení

0x

Autor: Miroslav Šmoranc,ČZS2009-05-11 08:14:082356

Vážená paní Aleno,
sázení rostlin paprik po dvou se doporučuje z důvodu stability rostlin. Rostliny méně polehají, vklíní se do sebe a možná i z důvodu využití plochy skleníku. Z vlastní zkušenosti mohu říci, že jestli budete sázet po dvou či po jedné rostlině stejně budete muset rostlinám v červenci poskytnout oporu. Jestliže skleník náležitě vyhnojíte hnojem nebo kompostem a budete papriky pravidelně zalévat a přihnojovat ,( paprika je náročná na vodu) dorostou metrové výšky a bez opory se budou lámat. Já osobně sázím papriky do sponu 60cm na 60cm i 70cm, ale hodně hnojím hnojem, takže papriky narostou značných rozměrů. Pokud nebudete vydatně hnojit stačí i menší spon, lépe tak využijete plochu skleníku. Při pěstování ve skleníku si dejte hlavně pozor na dostatečné větrání, zvláště v horkých dnech, kdy teplota přesáhne 30°C, plody se pak špatně oplozují a opadávají. Při dostatečné péči, hnojení a zálivce sklidíte poměrně pěknou úrodu velmi kvalitních a chutných plodů paprik. Přeji mnoho úspěchu v pěstování paprik.(cit).

Odpovědi máte tak si dovolím jen stáhnout cit. z netu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]