Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Máte zkušenost s Yucca gloriosa Variegata?

Od: ola® odpovědí: 9 změna:

Yucca gloriosa Variegata

Máte ji někdo normálně na zahradě? Jak se o ní starat, jak dlouho ji trvá, než vykvete, jaký má květ a opravdu vám někomu udělala i kmínek? Máte fotku? Prostě všechny zkušenosti. Mám ještě jednu Yuccu, ale nevím jak se jmenuje, dostala jsem ji darem letos z jara, zasadila jsem ji na slunečné stanoviště. Má panašované listy uprostřed žluté a po krajích tmavě zelené, nevíte někdo jak pokvete, či co je to za druh? Ta první-Gloriosa Variegata má také panašované listy, ale opačně uprostřed tmavě zelené a po krajích žluté s mírným nádechem do růžova.

Děkuji za všechny odpovědi.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ola®
30.06.13 13:41
hodnocení

ola®
30.06.13 13:45
hodnocení

Máte zkušenost s Yucca gloriosa Variegata?
ola®
hodnocení

Nikdo nic?

ukulele*

Máte ji někdo normálně na zahradě? Nevím jak odpovědět, jestli je normální mít Yuccu v plastovém květníku na zahradě a na zimu jí uklízet do nevytápěného skleníku, dal jsem 400 kč za mladou sazenici a ty naše šílený mokrý zimy se mi nelíběj a mám strach, že když nateče voda do toho středu a pak příjde mráz, že to odejde, a mám jen jednu,kdybych jich měl víc, tak bych možná zkusil volnou výsadbu.

Jak se o ní starat, nevím přesně, jak to myslíte, jak se o ní starat, propustný hlinitopísčitý substrát a co se týče hnojení, tak já občas hnojím Kristalonem, jedno jakým a nebo si rozpustím v konvi pár granulek NPK. Snáší plné slunce.

, jak dlouho ji trvá, než vykvete - otázka jako pohádka, pokud je to semenáč, tzn. rostlina pěstovaná ze semene, tak to trvá dlouho, tipuji to kolem 6 - 8 let, pokud je to odnož, už velká a vyzrálá, tak ta kvete samozřejmně dřív, ale záleží na stáří, velkosti rostliny a mohutnosti kořenového balu

, jaký má květ - kvete jako ostatní yukky a opravdu vám někomu udělala i kmínek? bohužel mám mladou rostlinu, takže o kmínku u mě nemůže být ani řeč a co vím od kolegů, tak kmínky vytvářejí velmi letité rostliny, více než 30ti leté.

ola®
hodnocení

Tak nevím, zda jste můj dotaz pochopil správně. Jedná se mi o Yuccu zahradní. Ta co kvete bíle, myslím tím odruda Filamentrossa, nebo podobně, tak tu má každý druhý barák v zahradě a roste a kvete snad každému bez problémů, co vím tak i ve vyšších nadmořských výškách není v zahradě s ní problém. Ta co má právě kvést růžově a na kterou jsem se ptala to je také zahradní ,,Yucca gloriosa Variegata,,. Na netu jsem se dozvěděla akorát to, že by se na zimu měla jen přikrýt chvojím, nic víc. Proto sháním někoho, kdo ji už delší dobu má zasazenou...

ola®
hodnocení

Zahradní-myšleno celoročně zasazeno v zemině na zahradě, né v květináči.

ukulele*

Ano, pochopil jsem ho správně, ptáte se, jestli jí má někdo normálně na zahradě, odpověděl jsem že ji mám ,,normálně,, na zahradě v květináči celý rok venku, jen jí od listopadu do března dávám do nevytápěného skleníku, ten je také na zahradě, příjde mi to praktičtější něž lámat někde chvojí, nemám možnost se k němu dostat. Jak se o ní starat, to jsem také pochopil správně a popsal vám to, nechápal jsem otázku, za jak dlouho vykvete, ale ptal jsem se kolegů a napsal jsem co mi řekli. i o kvetení mi řekli, že kvete normálně, jako ostatní yukky, i tu poslední otázku jsem pochopil správně, a odpověděl jsem vám, že mám mladou rostlinu a zase jsem se ptal kolegů, co se osobně znají s dovozci velkých yukk ze Španělska a ti říkají že rostliny s kmenem jsou více než třicetileté.

Možná jste si ty odpovědi představovala jinak

teresa21qua

Dobry den,

chtela bych Vas pozadat, zda-li nevite jakym zpusobem, rizkovanim apod. je mozne zachranit 2 vyhony z jednoho kmene Yucci sloni. Bohuzel behem obdobi meho ruzneho stehovani prisla k ujme, asi nejen kvuli svetle, avsak zdarne si vybojovala rust. Ale k veci... bohuzel se spiralovite tahla za svetlem coz zpusobilo spiral.rust a nyni, i na podperach, vim, ze je to bohuzel otazka casu kdy se tyto krasne 2 vyhony zlomi. Mam dokonce pocit, ze jeden uz je nacaty nalomem. Prosim o radu jakym zpusobem, rizkovanim ci jinak, je mozne zachranit tuto krasnou palmu. Dekuji moc Tereza

ukulele*

Dobrý dem, jasně řízkováním. Veďte kolmý řez - aby byla rána co nejmenší. Ránu lze ošetřit řízkovým stimulátorem, ale není to potřeba. Poté dejte ten řízek do substrátu pro pokojovky. Jestli nejste zahradnice a nebo velký fanda do rostlin, tak se nezabývejte perlitem, nebo jinými přísadami do substrátu, substrát mírně navlhčete. A nebo se to dá zakořenit i ve vodě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]