Nejste přihlášen/a.
Jelikož je nejvyšší čas věnovat se zahradě a kytičkám, tak by bylo dobře si zde na toto téma předat užitečné rady a zkušenosti. Já začnu s problémem mých Hortenzií. Předloni přežily zimu v kořenáčích v zemi na zahradě. Pak jsem je vloni na jaře přesadila do záhonu, kde pěkně rostly. Zůstaly v zemi přes zimu /bez kořenáče/ a najednou je po nich, ani náznak života. Nebo je ještě brzy? - stařenka
Naše Hortenzie jsou taky ještě v klidu.To chce vyčkat .Tady je o nich pěknýž článek ireceptar.cz/....Na zahrádce zatím jen ostříháváme traviny,mochny dřevité.Odhrnujeme růže,odstříhat zčernalé části,prokypříme půdy a trocha granulovaného hnojiva nezaškodí.
Rádo se stalo.Je možné ,že kdo má Hortenzie na slunci a půda je prohřátá už je má venku.Ty naše jsou v polostínu a vždy je máme opožděnější.
Záleží v kterém místě republiky jste, ale u nás na Vysočině stále v noci mrzne, a po zeleném ani památky. Ani kopřivy ještě nerostou a já je tak ráda po jaru používám do jídla a na čaje...takže se nebojte, ještě je čas. Já si koupila alespoň převislé macešky na terasu, ale na noc je dávám do chodby, dnes ráno tu byly -4...snad se dočkáme teplejších jarních dnů už brzy.
"atramko", děkuji za naději, že se ještě zazelenají. Jsme kousek od Prahy, už tu v noci nemrzlo, ale zase asi už třetí den jsou noční mrazíky, tak je budu tahat očima. Macešky už mám v zemi a krásně se rozvily, přes den svítí sluníčko. - stařenka
Milí rádcové, dnes jsem byla odpoledne na zahrádce a pracovala, také zálévala, plela a hle moje Hortenzie vyrazily ze země nové výhonky, malinké, ale jsou tam. Mám radost, že nezašly a že mi budou dělat radost. - stařenka
Co ty moje Hortenzie? Mám se ještě těšit, že porostou? - stařenka
doplněno 25.03.11 19:55:Stafi, díky. - stařenka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.