Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hortenzie - jak pěstovat

Od: mamacita2* odpovědí: 5 změna:

Včera jsem zakoupila v Penny dvě krásné, rozkvetlé hortenzie. Prosím můžu je již dát ven, nebo je mám ještě uchovávat v chladu. Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

myse*
hodnocení

3x

Zatím je mějte doma - nejsou zvyklé na chladno a hlavně na mráz...

V květnu (nebo až nebude mrznout) je můžete vynést ven a zasadit - záleží na tom, jestli je chcete dát do záhonu nebo v květináči. Na záhonu na zimu přikrýt chvojím, květináče schovat...

Hlínu potřebují kyselou jako pro rododendrony nebo s příměsí rašeliny. Hnojit hnojivem pro hortenzie - budou modré...

des*

Hortensie-květina pro citlivé duše,nepotřebuje zvláštní opatrování.Máme ji mnoho let na dvoře.Přímo na výsluní,semtam ji zalejem.a ostříháme, rostou dost divoce.Ty květy se mění před očima,napodzim jsou nejhezčí-fialové.Podle mne je nechte doma až přejde nebezpečí mrazů.

zlatkagrunerova
hodnocení

0x

Ani já nevim,jestli už se mohou dát hortenzie ven,jako vy i já jsem včera koupila tyto krásné květiny v Penny.Podle mého názoru bych ještě nějakou dobu alespoň do poloviny dubna počkala,také podle počasí.Byla by škoda kdyby třeba ještě namrzly.Neporadí nám nějaký odborník?Děkuji.

mamacita2*
hodnocení

Krásný den všem. Dala jsem na radu a hortenzie jsem nechala doma na studené chodbě, kde mají dost světla. Tak podle počasí se uvidí a dám je ven a rozhodně do země. Neteř ji měla venku, vůbec se nestarala, na zimu ani nebyla přikrytá a kvetla ji jako divá každý rok. A to je na horách. Ale tyto jsou asi ze skleníku, tak je začneme postupně otužovat. Díky všem za rady.

hodnocení

0x

Neni Hortenzie kazda stejna,jsou i citlivejsi druhy na chlad.Rozhodne ted ven nedavat,az po zmrzlych.muzete ji i presadit do vetsiho kvetinace,dat substrat pro kyselomylne a cely kvetinac zapustit venku prez leto do zeme,aby tolik nevysychal.Prez leto hnojit specielnim hnojivem bez vapniku.Dulezita je zalivka,nejlepe destovkou,nenechat vyschnout,kolem rostliny dat kuru,aby se nevyparovala voda.zrovna tak neprelit,nesmi stat koreny ve vode,pouzit drenaz.Na zimu bych jeste prestehovala do chladne mistnosti,sklepa.na jare zase pomalu zvykat na teploty a muzete vsadit treba na zahon. Zase sazet pouze do raseliny s hrabankou a dobre zetlelym hovezim hnojem a mulc z kury ,bez ni to moc nejde.Hortenzie uprednostnuji polostin,ale snesou i slunce,za predpokladu zalivky.Na zimu je ale potreba tyto hortensie zasypat listim,hrabankou,chvojim.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]