Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Orchideacea

Od: ing pipo odpovědí: 3 změna:
Dostala jsem nádhernou orchidej phalenopsis, už mám třetí, každý mi radí něco jiného, máte někdo vlastní zkušenosti jak o ni pečovat až shodí květy? Jednu jsem dle rady ustřihhla nad třetím kolínkem od spodu, z kolénka ted rostou listy...ale žádný stvol..? Pak mi někdo radil, že mám stonek ustřihnout celý...tak jsem učinila u druhé květiny...no a u této se neděje nic...ted mám krásnou třetí orchidej a nevím tedy co s ní...? Díky Kamila

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Citace z literatury:

Chcete-li mít doma záplavu dlouho kvetoucích bílých orchidejí, vyberte si můrovec (Phalenopsis). Celkovou dobu květu, která může začít v jakékoli roční době, prodloužíte tím, že vyčkáte,dokud poslední květy neuvadnou a pak ostrými nůžkamiodstřihnete stonek u místa, kde se objevily první květy. Tam vyraší boční květní stvoly, na nichž za 6-8 týdnů vyrostou další květy. Zdroj: Reader´s Digest Výběr, 1000 nápadů a rad pro zahrádkáře, str.169-170.

Hezký den.

kačatko*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Našla jsem jednu radu v učebnici, ale je to učebnice pro zahradnické školy, tak nevím, jestli ti to k něčemu bude. Pro založení květů stačí tři týdny se s níženou noční teplotou. Další vývin se urychluje při tepltoě 20°C. Rostlina by měla začít kvést cca po 3-4 měsících. Rostlinu stínujeme březen-říjen.

kačatko*srdce*

vyskoc*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Máme také tři, opravdu je dobré zastříhnout stonek tak jak říkáte. Tahle kytka je choulostivá na zálivku - jen tak jednou týdně ji ponořte do misky s vodou ( velmi lehce obohacenou hnojivem ) a nechte pak všechnu vodu z květináče odtéci. Nemá ráda průvan! A pozor na sluníčko, jedna z našich se hned začala projevovat změklými listy - a to na ni svítilo jen spárami v ne zcela skolopené žaluzii. Pokud má rostlina stálé místo a teplotu bez větších výkyvů, je spokojená. Po odkvětu je dobré ji na čas dát do chladnějšího místa, ale s dostatkem světla... Přeji hodně úspěchů... Vyskoc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]