Nejste přihlášen/a.
Ahoj,nemáme zahradu,na balkon nám jde slunce jen 2 hod.dopoledne,tak jsem se rozhodla zaset pažitku,petržel,kopr atd.do květináčů.Mám je zevnitř na kuch.okně,kam jde slunce asi od oběda do večera.Nemám zkušenosti s tímto pěstováním,zasela jsem asi před 10 dny a nic.Tak jen ptám,za jak dlouho začne něco růst?Díky Míša
Pažitku bych vám doporučila si koupit už vzrostlou a přesadit jí do vhodné nádoby. Letos vysazená ze semene bude slabá. Během 14 dnů by měla vzejít. Naťovou petržel a kopr jsem zkoušela nechat vzejít doma na okně. Rostlinky byly vytáhlé a slabé. Vysela jsem další semena a květináčky dala na balkon a petrželka a kopr už vzešly. Na balkoně běžně pěstuji hladkou a kadeřavou petržel a ňatový celer. V květináči nechám rostliny vzejít a po vytvoření pravého lístku je opatrně rozsazuji po jedné rostlině do vhodných nádob. Nechávám je na balkoně i přes zimu a likviduji je až mám nové vzrostlé rostlinky.
doplněno 24.03.11 20:25:Dnešní foto.
Souhlasim - pazitku si radsi kupte jiz vzeslou a pak pestujte - jinak je to na dlouho.
No a bylinky radsi pestujte na balkone doma vam moc neporostou a budou slabe a vytahle. Ted je tedy nechte doma - max je pres den "vencete" ale po zmrzlych bych je nechala na balkone urcite jim tam bude lepe.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.