Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
na zahradě máme pažitku a petržel.Záhonek chceme zrušit také kvůli psovi,který občas po zahradě běhá a záhonek s hlínou vždy rozhází,tak bych poprosila o radu kde pažitku a petržel kadeřavou míváte.Napadlo mě nějaké ozdobné koryto na zahradu a nebo do truhlíku na dvůr na okno?co radíte?Raději bychom ji měli venku,né doma za oknem v květináči.Máte někdo nějaký dobrý,praktický a na pohled i hezký nápad?
Děkuji za nápady.
Pažitku i naťovou petržel můžete pěstovat v truhlíku. Já mám pažitku na záhoně, ale petržel a celer naťový pěstuji v truhlíkách, protože mě to zase žerou slimáci. Doporučovala bych raději nějaké korýtko, než truhlík. Pokud je budete pěstovat v nádobách, nezapomeňte zalévat. Umístila bych je raději na volnou plochu, než na okno. Na zimu je lepší pažitku přesadit do volné půdy, kde využije lépe vláhu.
V těch truhlících je vhodnější pěstovat jednoleté bylinky jako bazalku nebo třeba majoránku, vytrvalým a dvouletým bylinám bude vždy lépe ve volné půdě a protože máme také akčního pejska likvidátora, vyřešili jsme to ohrazením záhonků ozdobným pletivem a jsme spokojení my, pejsek i zahrádka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.