Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vápnění broskvoní

Od: klakat odpovědí: 5 změna:

prosím o radu je možno broskvoně vápnit?

někde jsem četl,že nedostatek vápna způsobuje žloutnutí listu Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

wzcom
doplnit odpověď
hodnocení

0x
vypno by se melo prodavat normalne ve vsech obchodech typu OBI.. jinak vapni se aby si nemel kyselou pudu...

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Pozor! Není vápno jako vápno. K vápnění peckovin použij mletý vápenec (vápenatý dolomit), vápnit je nejlepší na podzim. V žádném případě to nesmí*stop* být nehašené vápno na stavbu. Nebo je dobré použít ledek vápenatý, to je dusíkaté hnojivo s vápencem. Ale jen do konce června. Pozdější hnojení dusíkem způsobí, že letorosty nestačí vyzrát a v zimě namrzají. Hodně zdaru.

fanča*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Broskve nemají moc rády vápno. Mě se osvědčilo hnojení broskví síranem draselným. Tuto radu jsem si vyslechl v Litoměřicích na výstavě. Strom dostal hned první rok po pohnojení sytě zelenou barvu a celkově se mi zdá zravější. Také jsem měl žlutavé listy. Toto již dnes neznám. Přeji mnoho úspěchů.

jaja28*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Broskve vápník potřebuji, ale jsou ze všech ovocných stromů nejcitlivější na převápnění. Žloutnutí listů způsobuje tzv.chloróza - nedostatek nějakých živin. u broskvoní to signalizuje nedostatek železa a hořčíku. je proto dobré použít nějaké kombinované hnojivo s minerálními prvky, které by tyto dva uvedené prvky obsahovalo. Přeji bohatou úrodu.

frojta*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
když chceš tak to udelej, broskve to neuskodí a co jí neuskodi tak to ju posily!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]