Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a kdy přesadit sněženky a bledule?

Od: karot odpovědí: 5 změna:

Dobrý den

Koupili jsem si zahrádku a bohužel než se stihlo vše vyřešit okolo papírování, už byla zima a napodzim se nestihlo nic udělat. Ted nám vylezly bledule a sněženky. Bohužel jsou různě posázené po zahradě a hlavně jsou v záhonku, který plánujeme dát pryč. Jak a kdy je mohu přesadit? Napadá mě pouze volba počkat až odkvětou, vyhrábnout ze země a přehodit jinam? Nevím, zda to je nejvhodnější. Prosím o radu.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Můžete je přesadit hned,teď po odkvětu se špatně hledají.V přírodě jsou chráněné,tak se kradou nejlíp když kvetou.

lidus*

Souhlasím, já ty svoje dávala na skalku když kvetly a problém to není.

karot
hodnocení

dekuji za rady. Přesadím je tedy běhěm tohoto týdne. s tou krádeží mě to ani nenapadlo, ale je fakt, že se to opravdu dělá:)

zajixxx*
hodnocení

0x

Pozor! sněženky jsou chráněné opatrně :)

hodnocení

0x

muzete ted na jare,az trochu zatahnou,lepe z balem.nekdy se stane,ze se stejne nejake cibulky zapomenou,nebo jsou hloub a kopanim se dostanou na povrch a dalsi rok se nekde stejne objevi.Chapu,chcete jich zachranit co nejvic,v trave by nemely vadit,zase zatahnou,ale je to vase rozhodnuti.Jinak normalne se mnozi a sazi cibulky na podzim,ale to je jiny pripad,chcete jen presazet.Hlavne az vyryjete,zasadit hned na jińe stanoviste.Pozor,jsou jedovate,obzvlast cibulky,myjte si ruce,nebo vemte rukavice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]