Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Feferonky kvetou, neplodi, usychaji kvety

Od: balu76* odpovědí: 13 změna:

letos poprve jsem zasadil feferonky jineho druhu,nikdy se mi to nestalo vykvetou ale plod nikde,hned mi ten kvitek uschne,muze mi nekdo poradit proč?diky

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

maji moc teplo.Kolik mate v pokoji?

doplněno 20.03.11 22:00:

samozrejme muze byt vice duvodu,nemate je na topeni.I rada s opylenim,bych nepodcenovala.muze to byt hnojenim ,zeminou,velkou zalivkou.jak jinak vypadaji rostliny,nemaji prilis tmave listy?na kvet je dobry pridat draslik,fosfor,treba omezi dusik.takze,jakou zeminu,hnojeni,nebo co jste pouzil.Maji dostatek svetla?

balu76*
hodnocení

na okne je mam tak svetla meji dost,na topeni je sice taky mam ale topeni netopi,zalivam je tak dvakrat do tydne a zeminu maji s tech predeslich feferonek.posilam foto protoze nevim jesti maji byt tmave listy nebo svetle

doplněno 21.03.11 08:28:

nevim jak se tam dava obrazek.nejde mi ta feferonka k odpovedi

Feferonky kvetou, neplodi, usychaji kvety

kdyz se v topeni netopi,jinak paprikam vadi vyssi teploty nez 30stupnu C,pak byva padani kvetu.zalivku papriky take vyzaduji dost,ale musi se z citem,neprelit.ppriky vypadaji pekne,jak zelene jsou z fotky neurcim.zkuste to opyleni staci jednou a hnojivo bez dusiku.Jednou ci dvakrat v intervalech podle navodu bych dodala ,aby se podporilo kveteni,takze draslik,fosfor,jiste maji vyber,ctete slozeni,aby opravdu melo pozadovane prvky.Kolik maji ale stupnu i tak?

balu76*
hodnocení

stupnu je asi 26 ale kdyz sviti slunce tak asi dost ,okna jsou na strane kde sviti cely den slunce,mam je dat raci ze slunce jinam?

snad zkusit nejak pristinit prez poledne a zalevejte podle potreby,kazdy den malinko.dvakrat tydne je pri vetsich teplotach malo..Jak ono se to vlastne deje s temi kvety.vykvete a opadne,nebo po jake dobe kdyz vykvete?Pokudtam byvaji teploty nad 30,tak by to mohlo byt tim,ale samozrejme,ze to muze byt cokoliv.

balu76*
hodnocení

vykvete a po tydnu uschne i s tim stoneckem,neopadne.Mel jsem feferonky uz nekolikrat po kvetu mi zacal rust plod,ale tohle mam poprve je to nejaky jiny druh.

tak nevim,ale zkuste vse.1.opylit2.zalevat vice,ale prebytecnou vodu pryc vylit a to hnojivo prospesne na kvet.ono nekdy to muze byt prkotina,ale dulezita.zkuste zapremyslet,co je jinak,nez byvalo..Dejte jiste vedet,jak to s paprikami vypada

limetka*
hodnocení

2x

Rostlina je evidentně zdravá a nic jí nechybí )podle fota). Teplo také nevadí, paprika je teplomilný druh. Bude to absencí opylovače, takže zkuste opylovat štětečkem, bude to v pořádku.

1jara*
hodnocení

0x

Možná je to tím že chybí opylovač.

hodnocení

0x

Zkuste každý den opylovat štětečkem.

limetka*
hodnocení

0x

Balu a nemůžete rostlinky otužit a pěstovat "po zmrzlých" venku, třeba za oknem nebo na balkoně? Myslím, že byste měl definitivně po problému. A ještě - napište, jaká je to odrůda - měla jsem kdysi také jednu, která byla nádherně vzrostlá, ale papriček na ní bylo pomálu. Teď si odrůdu nevzpomínám, ale když napíšete, jakou máte, třeba se mi to vybaví. Buď to mohla být Beros, Pálivec nebo Cayene. Mně se nejvíce osvědčila odrůda Keckeszarv - je hodně plodná, pálivá přiměřeně a nádherně paprikově voňavá.

balu76*
hodnocení

ahoj limetko tak feferonky jsou uz v pohode dal jsem hnojive ticinky a opiloval,uz jsou plody asi 3 cm ahoj a diky

limetka*

Balu - to je skvělý, moc gratuluju a mám radost! Přeju moc dalších pěstitelských úspěchů a nádherné sluníčkové jaro *slunce*!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]