Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PĚSTOVÁNÍ IBIŠKU BAHENNÍHO

Od: hanulle77 odpovědí: 9 změna:

DOBRÝ VEČER, PROSÍM PORADTE MI, KDE DĚLÁM CHYBU. CHTĚLA JSEM SI VYPĚSTOVAT ROSTLINKY IBIŠKU BAHENNÍHO, JEDEN ROK JSEM HO ZASADILA DO HLÍNY A DRUHÝ JSEM POUŽILA "JIFI". ANI V JEDNOM PŘÍPADĚ SE NIC NEDĚLO. V ČEM DĚLÁM CHYBU? BYLO TO VYSETO BRZY ZAČÁTKEM ROKU. H

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

nejsem znala v pestovani Ibisku,mam jen ta syrske,na zahrade.ale neda mi to nezeptat se jak otazku myslite?Jako ze jste sela ibisky a nevzesly?Nebo se neujal nejaky vsazeny?pisete nic se nedelo,jako ze vubec nevylezly,nebo nerostly?Jifi,to je co presne?Dekuji

hanulle77
hodnocení

Jify jsou takové jakoby tablety, nechají se nasáknout vodou a v nich se pěstují sazenice ze semínek, nebo se do nich dávají přírustky rostlin na zakořenění. Ibišek jsem sázela semínka. H později vložím foto

PĚSTOVÁNÍ IBIŠKU BAHENNÍHO
hanulle77
hodnocení

správně je to JIFFY

Aha,takhle to myslite,zmatlo me to.protoze seminka se siji a sazenice sazi,ale to vam nechci davat skoleni,kazdy jsme zvykly se nejak vyjadrovat.Pokud vam vubec nevzesly,tak tezko vypatrate proc. muze byt i spatne osivo,jakoz to u vsech rostlindale dodrzovat hlavni zasady pro kliceni,teplo,vlhko,ale ne prilis.Pouzivat radeji proparenou zem,prolit ji previcurem,proti plisnim.Nevim,co treba zkusit do kvetinacku a priklopit sklenici,jejichz okraj musi byt zaboren do zeminy.vznikne tak prirozene vlhko sklenicek.Folii prez nedoporucuji,vse stece prez okraj ven,misti do kvetnicku.zkuste jen par seminek,pokud vzejdou 1x denne paj vetrejte a vic a vi zvykejte,zalevat mirne vlaznou vodou.ale s ibisky nemam zkusenost,je to obecne.Tablety Hiffi,no vidite zas jsem o neco chytrejsi..

binka*

Juglans vám dala dobrý návod jak pěstovat. Já jen doplním, že u ibišku je při zakořeňování žádoucí spodní teplo, čili postavte květináčky (nebo jiffy) na topení.

Pokud máte starý jogurtovač, udělá výbornou službu i on.

hodnocení

0x

Jeste dodatek,presto ,ze nemam zadne zkusenosti s timto Ibiskem,tda se mi,ze zacatek roku na vysev je moc brzy.Driv jak v unoru bych nesila a tak jeste nyni by jiste slo.Preji vam at se zadari.

hodnocení

0x

Není třeba semena před výsadbou stratifikovat?

binka*

Stačí namočit na 24-48 hodin do vlažné vody.

Opravdu je vhodne namocit semena,jak pise Binka.Stratifikuji se hlavne semena s odolnou slupkou,pecky a tak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]