Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dracena a Schefflera zachráním je?

Od: gabi* odpovědí: 11 změna:

Prosím o radu,jak zachránit dracenu a scheffleru.Přikládám fotografie obou rostlin.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

binka*
hodnocení

0x

Já je nevidím ...*nevi*

gabi*
hodnocení

No nevím kde zmizely. :(

Dracena a Schefflera zachráním je?
gabi*
hodnocení

A ještě ta druhá.

Dracena a Schefflera zachráním je? #2
binka*

Bohužel u draceny neporadím. To samé měla i ta moje, někde jsem vyčetla, že je to houbové onemocnění. Přestože jsem ji ošetřovala vhodným přípravkem, nemoc se stále rozlézala a nakonec jsem milou dracenu vyhodila.

Ta druhá kytka ale není šeflera, to je pachira. Občas mi taky udělá totéž, co vám. List vždycky odlomím. Nenechávejte ji na přímém slunci a bohatě zalévejte.

Dracena-jednoznacne nedostatek vody,ale zase nepremokrit-dostatecna drenaz.Vlhke prostredi,teplo-rosit.

hodnocení

0x

Já si teda myslím u draceny, přelití. To nesnáší, spíš sucho. Zkusila bych uříznout, tak 10cm nad zeminou, a ten vršek - utrhat spodní listy a dát do vody zakořenit. Z toho pahýlu vyrazí nová rostlinka, ale někdy to trvá dlouho. Pachira mě připadá, že je připálená sluníčkem, dala bych ji dál od okna, jarní paprsky přes sklo jsou nebezpečné, rostliny na to po zimě nejsou zvyklé. A u pachiry také pozor na přelití.

ano,nesnasi sucho,tak jsem to psala.ale ani nema rada,kdyz koreny stoji ve vode.

gabi*
hodnocení

Nejspíš to bude tím přelitím,když zaléval manžel,tak nezkoušel,zda je to potřeba a prostě zalil všechny květiny.Jináč děkuji za radu,zkusím ji uříznout a dát zakořenit.

Jeste mi to neda.nekrouti se trochu listy u te Draceny?Staci odstranit jen ty spatne listy.zalivka,jednoui malo.podruhe moc skodi.opravdu skvrny jsou znamkou ze byl i nedostatek vody.Ma rada vlhko,stale rosit,ustredni topeni,tez muze skodit.Obavam se,ze u pachiry je to podobne,ta sice snese sucho,ale obcas ji rosit jen prospeje.je mozne ze u ukne ji oslehlo slunicko.odstrante poskozene listi,presadte,ale pouze do melkeho a sirokeho kvetinace,dejte od okna,nebo ho zastinte,potrebuje hodne svetla,ale ne prime slunce.verim ze bude vśe OK.

rubiales
Dobrý den, mám podobný problém s Dracenou. Asi na 4 listech mám hnědý flíček. Po přesazení se mi po týdnu lupeny lehce zvlnily. Přes 2 roky jsem neměla s pěstováním žádné problémy, ale teď jsem nevím, co s ní. Žádná pokojovka mi ještě neodešla, a tak nepoznám přelití anebo naopak nedostatečnou zálivku. Děkuji

hodnocení

0x

Dobrý den. Taky jsem měla s dracenou takovýto problém, nekolik let byla v pohodě a pak začala dělat fleky na listech ja ko ta vase. několikrát jsem ji zmladila, ale pokaždé to měla i ta mladá sazenice. Nnevíím co to je , ale vypadá to na houbové onemocnění, což je dost problém a těžko se léčí. Zkuste zmladit a jinak vyhodit a koupi novou. Ale pozor na to někdy už to mají i ty v obchodě. Alik

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]