Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit při pěstování paprik ve skleníku. Sazenice si pěstuji sám ze semen. Nevím jestli mám první květy utrhnout, aby byly rostliny silnější. Moje rostliny se mi zdají malé a plody na nich dlouho zrají. Semena mám z kupovanych kapii(červené, žluté). Při vysazování dám pod každou jeden rýč hnoje. Během vegetace přihnojuji celeritem. Přesto jsou rostliny maximálně 60cm vysoké a spousta plodů ani nestihne uzrát. Poradte co dělám špatně
Děkuji
Neděláte to špatně, vždycky některé papriky nestihnou dozrát - prostě nejsme v těch správných teplých krajích a léto je relativně krátké. Jinak bych vám poradila kupovat raději semínka odrůd, na rozdíl od semen z kupovaných paprik budete mít záruku vlastností té které odrůdy. Květy netrhejte, ani nevylamujte zálistky, rostliny by to oslabilo. Během vegetace můžete " na posilněnou" hnojit na list postřikem například Vegaflorem - rostliny po něm doslova rostou před očima.
Neřekl jste kdy rostlinky sejete. Vegetační doba paprik se pohybuje od sto třiceti (rané odrůdy) do dvou set dnů (pozdní odrůdy). Seji papriky 1.února,po zesílení rostlinek jednotím do kelímků,mám je doma za oknem.Za krásného počasí je vytahuji ven na parapet,ať se postupně otužují a sluneční svit jim dá sílu. A pak už postupuji stejně jako vy ,ale dávám je ven cca.25.4 na pole.A plodí ok. První květy otrhávám a spodní listy otrhnu a přikopu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.