Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Papriky ve skleníku - prvni kvety otrhat?

Od: tomiko* odpovědí: 4 změna:

Potřebuji poradit při pěstování paprik ve skleníku. Sazenice si pěstuji sám ze semen. Nevím jestli mám první květy utrhnout, aby byly rostliny silnější. Moje rostliny se mi zdají malé a plody na nich dlouho zrají. Semena mám z kupovanych kapii(červené, žluté). Při vysazování dám pod každou jeden rýč hnoje. Během vegetace přihnojuji celeritem. Přesto jsou rostliny maximálně 60cm vysoké a spousta plodů ani nestihne uzrát. Poradte co dělám špatně

Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

1x

Neděláte to špatně, vždycky některé papriky nestihnou dozrát - prostě nejsme v těch správných teplých krajích a léto je relativně krátké. Jinak bych vám poradila kupovat raději semínka odrůd, na rozdíl od semen z kupovaných paprik budete mít záruku vlastností té které odrůdy. Květy netrhejte, ani nevylamujte zálistky, rostliny by to oslabilo. Během vegetace můžete " na posilněnou" hnojit na list postřikem například Vegaflorem - rostliny po něm doslova rostou před očima.

V místě, kde se rostlina rozvětvuje se vytvoří první květ, ten vždy vyštípnu. Odstraněním tohoto květu se rostlina nevysiluje a nasazuje brzo další květy. Pokud tem květ ponecháte, dozraje vám rychle první paprika, ale zbrzdí to další vývoj rostliny.

kato*
hodnocení

0x

Neřekl jste kdy rostlinky sejete. Vegetační doba paprik se pohybuje od sto třiceti (rané odrůdy) do dvou set dnů (pozdní odrůdy). :) Seji papriky 1.února,po zesílení rostlinek jednotím do kelímků,mám je doma za oknem.Za krásného počasí je vytahuji ven na parapet,ať se postupně otužují a sluneční svit jim dá sílu. A pak už postupuji stejně jako vy ,ale dávám je ven cca.25.4 na pole.A plodí ok. První květy otrhávám a spodní listy otrhnu a přikopu.

hodnocení

0x

Take si myslim,vyzkousejte kupovana seminka,alespon porovnate.jeste se zeptam, listy jsou bezezmen,zdrave?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]