Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fikus benjamin - zrmznul?

Od: ciko12 odpovědí: 3 změna:

Dobry den,

chtěla bych se zeptat nebo spíš žádám o radu .Dala jsem fíkus benjamínek na týden do zimní zahrady bylo tam v noci kolem -3 stupnů je už pekně vzrostlí a nemá žádné listy úplně mu opadaly.Mám strach že je po něm že zmrznul je zpátky v místnosti a na světle kde je kolem 23 stupňů.Prosím poradte dá se ještě něco dělat.

Děkuji Boušová

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak nějak to vypadá, když se o rostlince řekne, že ji trefil šlak, mrtvice. Teplotní šok. Benjamínci jsou na tohle choulostiví. Někdy jim stačí studený průvan a mají probémy. To, co napsala limetka je snad jediná možnost, jak se pokusit ho zachránit. *modla*

limetka*
hodnocení

0x

Jediné, co mne napadá - zabalte kourunku do igelitového sáčku, zkuste dvakrát denně rosit a také dvakrát denně igelit sejmout a vyvětrat korunku. Zalévat mírně a umístit sice na světle, ale ne na přímém sluníčku. Za pokus to stojí, jestli úplně nepromrznul, třeba obrazí. Držím palce a případně napište, jak to dopadlo, sama jsem zvědavá *slunce*

hodnocení

0x

Jejda,tak to nevim,nevim.Kdyz by se mel stat zazrak-osprchovat ve vlazne vode,dat k oknu,pripadne zastrihat,sledovat vetvicky jestli neodchazej,nebo jak na tom nyni vlastne jsou.Nezalevat,udrzet jen vlhko.Myslim si vsak ,ze je konec.sklenikova rostlina a -3 je asi dost.jak rikam,podivejte se na drevo a ovadle,ktere nemusi byt nyni,ale postupne, zastrihnete a cekat.Jeste me napadlo,zabalit rostlinu do folie,aby se vytvorilo prirozene vlko,takovy sklenicek.Dejte vedet jak to dopadne,samotnou by me to zajimalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]