Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak stříhat tůje

Od: michalb* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den chtěl jsem se zeptat. Mám na zahradě cca 6metrů vysoké tůje a potřebuju je co nejvíc zkrátit,ale nevím o kolik,aby mi nezašli dekuji za radu*houpy*

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Záleží natom, zda je máte v řadě (živý plot) nebo jako solitery (jednotlivé kusy). U živého plotu není problem tuje zkrátit např. na dva metry na výšku a něco ubrat na šířce (tady pozor, abyste neostřihali vše zelené pak trvá moc dlouho, než se tuje opět zazelenají). No a pak každoročně prováděz sestřih. U těch soliterních je malinko problém. Nevím, jaký tvar tuje mají. Předpokládám, že sloupcovitý. Pak tu je malý problém. Jestliže je sestřihnete třeba na tři metry, tak v místě zástřihu tuje vyžene několik nových vrcholů a nevypadá to moc hezky.

miper1111*
hodnocení

0x

Nebojte sa radikálneho rezu oni to prežijú viď. foto

doplněno 06.03.11 13:25:

strihané v 2007

doplněno 06.03.11 13:28:

stále žije

Jak stříhat tůje

miper1111*
hodnocení

0x

pred úpravou

Jak stříhat tůje #2

avena*
hodnocení

0x

Tuje patriamedzi dreviny, ktoré znášajú radikálny rez. Tvaroval som živý plot / nie z takej výška aký máte vy / to 4 m na 2 m a v pohode to tuje zvládli. Ten zarezaný vrchol vyzeral dosť mizerne, ale druhám rokom už tovyzeralo podstatne lepšie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]