Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Opad plodu okurky hadovky

Od: tomiko* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu při pěstování okurky(hadovky). Pěstuji ji ve skleníku na začátku rostla krásně, plody šly krásně ale najednou plody po odkvětu zežloutnou a upadnou. Rostlina vypodá zdravě, listy má zelené a roste normálně až na ty plody. Zálivku má dostačující a přihnojuji celeritem. Děkuji za radu.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Nebude to náhodou tím,co se momentálně děje s počasím?!Předminulý týden povodně a zima,minulý týden tropy-bezmála 40st.C.a tento týden (a to už máme léto),opět déšť,bouřky,kroupy a 10st.C.Lidé jsou z toho absolutně rozhašeni,natož potom rostliny*cert*

emilka12*
hodnocení

0x

já mam ten samý problém.

hodnocení

0x

Jak píše Wamp. Je to počasím. Já každým rokem pěstovala hadovky volně na záhonu a nevěděla co s nima, jak rychle rostly. Rozdávala jsem je. Letos uhynuly. Nyní tam mám ty polní, obyčejné a zatím se mají k světu, ale moc tomu nevěřím. Před třemi dny dny 40 stupňů a teď už tři dny prší a je dvanáct stupňů. Jahody jsou promáčené, nepoživatelné. A tak je to se vším. Na polích je jsou jezera a všechno obilí je pod vodou a zhnilé, připravme se na nejhorší. Vyhrožovali koncem světa, a všichni jsme se smáli. Ten Nostradamus měl asi pravdu, ale nebude to tak, jak jsme si to představovali my,. Tedy že se najednou něco stane a v jedné minutě bude po všem. Bude to přicházet postupně. Pokud budou tyto meteorologické pohromy pokračovat, tak jednoduše vymřeme hlady...

floro*
hodnocení

0x

Opadnou plody nebo odkvetlé květy? Budou špatně opylené. Okurky potřebují opylovače, kteří v této zimě nelítají. Leda si zalítejte se štětečkem vy :)

emilka12*

suzi konec světa nebude,povodně vždy byly jen o tom člověk nevěděl protože nebyly televize .V televizi ukazovaly povodně v roce 1930.

bonie*
hodnocení

0x

Hadovky do skleníku opyloveče nepotřebují, jsou to geneticky upravené hybridní rostliny s převážně samičími květy.

Opad bude nejspíš opravdu způsobený počasím, ony nesnáší velké výkyvy teplot, teplota by měla být víceméně stálá kolem 25°C s tím, že tolerují +- 10°C bez problémů, ovšem poslední týdny... *zed*je to na pikaču, ranní poklesy k 6 - 7 °C... a polední maxima 38°C ve stínu... Byla bych opatrná na zálivku v takových extrémech, jinak pokud jsou rostliny zdravé, tak se ve stálejším počasí dočkáte úrody bez potíží.

emilka12*

I kytky na balkoně dostyly zabrat,doufám že to stabylnější počasí přijde.Asponˇhrášek se mě vydařil.:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]