Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu při pěstování okurky(hadovky). Pěstuji ji ve skleníku na začátku rostla krásně, plody šly krásně ale najednou plody po odkvětu zežloutnou a upadnou. Rostlina vypodá zdravě, listy má zelené a roste normálně až na ty plody. Zálivku má dostačující a přihnojuji celeritem. Děkuji za radu.
0x
Nebude to náhodou tím,co se momentálně děje s počasím?!Předminulý týden povodně a zima,minulý týden tropy-bezmála 40st.C.a tento týden (a to už máme léto),opět déšť,bouřky,kroupy a 10st.C.Lidé jsou z toho absolutně rozhašeni,natož potom rostliny![]()
0x
Jak píše Wamp. Je to počasím. Já každým rokem pěstovala hadovky volně na záhonu a nevěděla co s nima, jak rychle rostly. Rozdávala jsem je. Letos uhynuly. Nyní tam mám ty polní, obyčejné a zatím se mají k světu, ale moc tomu nevěřím. Před třemi dny dny 40 stupňů a teď už tři dny prší a je dvanáct stupňů. Jahody jsou promáčené, nepoživatelné. A tak je to se vším. Na polích je jsou jezera a všechno obilí je pod vodou a zhnilé, připravme se na nejhorší. Vyhrožovali koncem světa, a všichni jsme se smáli. Ten Nostradamus měl asi pravdu, ale nebude to tak, jak jsme si to představovali my,. Tedy že se najednou něco stane a v jedné minutě bude po všem. Bude to přicházet postupně. Pokud budou tyto meteorologické pohromy pokračovat, tak jednoduše vymřeme hlady...
0x
Hadovky do skleníku opyloveče nepotřebují, jsou to geneticky upravené hybridní rostliny s převážně samičími květy.
Opad bude nejspíš opravdu způsobený počasím, ony nesnáší velké výkyvy teplot, teplota by měla být víceméně stálá kolem 25°C s tím, že tolerují +- 10°C bez problémů, ovšem poslední týdny...
je to na pikaču, ranní poklesy k 6 - 7 °C... a polední maxima 38°C ve stínu... Byla bych opatrná na zálivku v takových extrémech, jinak pokud jsou rostliny zdravé, tak se ve stálejším počasí dočkáte úrody bez potíží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.