Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, pokud se tu nachází někdo, kdo úspěšně pěstujete doma rostlinu šáchor (cyperus), prosím o radu. Kytkám se u mně celkem daří, jen šáchoru ne. Koupila jsem ho už několikrát, jednak je hezký , jednak chutná našemu kocourovi, a přestože má u mně veškerou péči jakou potřebuje, po čase vždycky odejde. Začne to osycháním a žloutnutím od špiček listů, až rostlina uschne celá, i když má vody dost. Právě mi odešla asi třetí rostlina tohoto druhu. Před měsícem jsem koupila pro kočičáka jiný druh - cyperus zumula, tzv. kočičí trávu a dopadlo to s ním stejně. Přikládám fotky obou mých bývalých šáchorů.
Šáchor musí stát stále ve vodě, Ne jen zalívat, ale v misce musí být stále voda. Jednou za tři týdny, v době od března do září, hnojím běžným hnojivem pro pokojovky. V létě mu občas cvrknu zbytek hnojiva kristalonu při hnojení balkonových rostlin. Občas ostřihám nějaké výhony, zakořením, a rozdávám známým. Mám ho asi 12 let, a ještě nikdy nestál bez vody. Raději více, než méně. To je jedna z mála pokojovek, která to vyžaduje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.