Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak pěstovat šáchor

Od: remember odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, pokud se tu nachází někdo, kdo úspěšně pěstujete doma rostlinu šáchor (cyperus), prosím o radu. Kytkám se u mně celkem daří, jen šáchoru ne. Koupila jsem ho už několikrát, jednak je hezký , jednak chutná našemu kocourovi, a přestože má u mně veškerou péči jakou potřebuje, po čase vždycky odejde. Začne to osycháním a žloutnutím od špiček listů, až rostlina uschne celá, i když má vody dost. Právě mi odešla asi třetí rostlina tohoto druhu. Před měsícem jsem koupila pro kočičáka jiný druh - cyperus zumula, tzv. kočičí trávu a dopadlo to s ním stejně. Přikládám fotky obou mých bývalých šáchorů.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

3x

Šáchor potřebuje také vyšší vzdušnou vlhkost a v té vodě by měl prakticky pořád stát - zkuste mu dát nějakou misku o dost širší než je průměr květináče, to by mohlo pomoct.

hodnocení

3x

Šáchor musí stát stále ve vodě, Ne jen zalívat, ale v misce musí být stále voda. Jednou za tři týdny, v době od března do září, hnojím běžným hnojivem pro pokojovky. V létě mu občas cvrknu zbytek hnojiva kristalonu při hnojení balkonových rostlin. Občas ostřihám nějaké výhony, zakořením, a rozdávám známým. Mám ho asi 12 let, a ještě nikdy nestál bez vody. Raději více, než méně. To je jedna z mála pokojovek, která to vyžaduje.

hodnocení

0x

Šáchor můžete pěstovat i bez hlíny jen ve vodě, občas přihnojit - mám ho v keramické nádobě a daří se mu.

sebod*

A ten kdo má možnost dát ho v létě ven do jezírka, tak nestačí žasnout, co to s ním udělá. Jen pozor ze začátku na prudké slunce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]