Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám doma ze 2 měsíce dracenu a začaly mi u ní žloutnout listy s hnědymi fleky.přesadila jsem ji a byla zemina z obchodu suchši.zalila jsem ji a zase žloutne.jsem z ní neštastná.poradte mi prosim jak s ní.A na tom jednom kmínku mi zustal kousek bez listu mám ho uříznout?Děkuji.posilám foto.
Já si myslím, možná blbě, že dracenka je přelitá. Že jí uhnívají kořínky. Má pod zeminou, na dně květináče kamínky nebo jinou drenážní vrstvu? A v květináči je dole díra, aby voda mohla odtékat? Nestojí ve vodě. Přes zimu je největším nepřítelem rostlinek přílišná zálivka. Já draceny zalívám jednou za týden, v poměrně chladné místnosti.
Rostlina byla pravděpodobně opakovaně přelévaná. Při přesazování byla zemina mokrá, nebo suchá? Podle toho můžete posoudit, kolik zaléváte. Kořenový bal při přesazování by měl mít i větší množství světlých kořínků. Měla jsem také tento problém. Nyní v zimním období není třeba tolik zalévat. Před každou další zálivkou nechte zeminu mírně vyschnout a často jí roste, to jí prospěje. Ten kousek kmínku bych zkrátila o tu zaschlou část, později obrazí. Pokud jej tam nechcete, tak jej opatrně odřežte.
Přesně, je přelitá a tím přesazením a zalitím jste jí spíše uškodila, než pomohla. Já draceny přesazuji tak za 5 let, spíše je zmlazuji a vršky zakořením ve vodě. Ten kmínek brzy obrazí znovu. Ten zbytek kmínku seřízněte a ten vršek bych uřízla taky, zkusila zakořenit vr vodě a pak vsadit jinam. Ty kmínky nechte, málo zalévejte a oni obrazí. Já vždy jen cvrknu, tak za týden až 10 dní. V létě trošku víc. Dracena je nenáročná, roste v teple, zimě, ale nesnáší přelití...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.