Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škudci draceny

Od: anca* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,mám doma ze 2 měsíce dracenu a začaly mi u ní žloutnout listy s hnědymi fleky.přesadila jsem ji a byla zemina z obchodu suchši.zalila jsem ji a zase žloutne.jsem z ní neštastná.poradte mi prosim jak s ní.A na tom jednom kmínku mi zustal kousek bez listu mám ho uříznout?Děkuji.posilám foto.

Škudci draceny

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si myslím, možná blbě, že dracenka je přelitá. Že jí uhnívají kořínky. *jasne* Má pod zeminou, na dně květináče kamínky nebo jinou drenážní vrstvu? A v květináči je dole díra, aby voda mohla odtékat? Nestojí ve vodě. Přes zimu je největším nepřítelem rostlinek přílišná zálivka. Já draceny zalívám jednou za týden, v poměrně chladné místnosti.*klik*

hodnocení

0x

Rostlina byla pravděpodobně opakovaně přelévaná. Při přesazování byla zemina mokrá, nebo suchá? Podle toho můžete posoudit, kolik zaléváte. Kořenový bal při přesazování by měl mít i větší množství světlých kořínků. Měla jsem také tento problém. Nyní v zimním období není třeba tolik zalévat. Před každou další zálivkou nechte zeminu mírně vyschnout a často jí roste, to jí prospěje. Ten kousek kmínku bych zkrátila o tu zaschlou část, později obrazí. Pokud jej tam nechcete, tak jej opatrně odřežte.

hodnocení

0x

Přesně, je přelitá a tím přesazením a zalitím jste jí spíše uškodila, než pomohla. Já draceny přesazuji tak za 5 let, spíše je zmlazuji a vršky zakořením ve vodě. Ten kmínek brzy obrazí znovu. Ten zbytek kmínku seřízněte a ten vršek bych uřízla taky, zkusila zakořenit vr vodě a pak vsadit jinam. Ty kmínky nechte, málo zalévejte a oni obrazí. Já vždy jen cvrknu, tak za týden až 10 dní. V létě trošku víc. Dracena je nenáročná, roste v teple, zimě, ale nesnáší přelití...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]