Ráda bych zjistila název pokojové rostliny, která svým chlupatým zeleným listem připomíná gloxinii, ale její zvonkovité květy jsou drobné, jasně červené, též chlupaté. Napěstovat se dá snadno jak z řízků, tak i z drobných hlízek. Podobnou rostlinu mám i v bílém provedení s exoticky krajkovými okraji zvonečků (zvonečky i lístky jsou ještě drobnější). Jde snad o nějaký druh gloxinie? Za radu předem děkuji.
Bylo-li by foto? Pokud nepůjde vložit, zkuste mi ho poslat mejlem. Nebo rychlejší a jistější varianta řešení - vzít kytku nebo její fotku a navštívit nejbližší květinářství, zahradnictví, nebo ještě lépe botanickou zahradu a zeptat se tam. Jsem si jist, že Vám poradí třeba i s pěstováním, pokud budete chtít. Příjemný den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.