Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, poradí mi někdo jak se jmenuje tato pokojová rostlina? Pěstování vyžaduje jako sukulent, na hodně světlém místě je výrazně bílo růžově panašovaná. Při podráždění nepříjemně zapáchá. Kořeny tvoří i na stonku. Zřejmě stejný druh mám i ve variantě s menšími listy bez panašování viz druhé foto.
doplněno 25.06.13 18:24:Nevím bohuželk jak vložit druhé foto.
Není to Tlustice (Crassula). Domnívám se, že je to Aeonium.
doplněno 25.06.13 19:47: Ale je pravda, že obě rostliny patří do stejné čeledi - tlusticovitých
Děkuji za nakopnutí. Opravdu to asi bude Aeonium. Projela jsem obrázky na googlu a vypadá to na Aeonium domesticum variegata a A. lindleyi. O druhé zmiňované mají i pěkný článek zde sukulenty.estranky.cz/... jen jsem zatím nenarazila na zmínku o tom nepříjemném zápachu, která je pro ně dost charakteristická. Budu pátrat dále, děkuji moc.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.