Nejste přihlášen/a.
Mám nové podlahové topení, květináče na podstavcích s kolečky, pravidelně hnojím, zalévám i rosím, ale kytkám se nedaří. Zemina se uvolňuje od okraje květináče, musím ji doplňovat, klesá. Poradí mi někdo?
nevíme jaké rostliny pěstujete a jaký substrát používáte, také by bylo dobré vědět, napsat nám, jakou máte vlhkost vzduchu v místnosti a jak intenzívně větráte. Věřím tomu, že některé druhy vám nepůjdou pěstovat, ale divil bych se, že by se u vás nedařilo třeba datlové palmě, nebo třeba banánovníku, ovšem musí býti intenzívnější zálivka, hlubší podmisky s dostatečnou zásobou vody, zkusil bych to i u dalších druhů které máte...
Ve školce, na širokých krytech topení, pěstovala kolegyně africké fialky v miskovitých květináčích, v žardynkách. Zalévala do podmisky a musím vám říct, že byly nesmírně krásné. Ikdyž voda v podmiskách byla víc než teplá a svítilo na rostliny sluníčko. Takže si myslím, že váš problém není v podlahovém topení, ale v substrátu. Poohlédněte se po drobných kuličkách, které se přimíchavají k substrátu, drží a postupně uvolňují vlhko. Je mnoho značek a vynálezů.
Příjde mi, že máte hodně rašeliny. Ta to při vysychání dělá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.