Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Papriky špatně klíčí

Od: cituska* odpovědí: 4 změna:

*zed*Letos mi u některých klíčících paprik zůstává na stonku obal semínka.Rostlinka neroste a zahyne.Co jsem udělala špatně?*zed*

Papriky špatně klíčí

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Cituska - obaly semínek tam trochu přischly - aby se jich rostlinky snáze zbavily, zkuste je tak dvakrát denně rosit - ale je pravda, že některé tak dopadnou vždycky, neudělala jste chybu - prostě se to přírodě vždy na 100 % nepovede. Jo - a máte papričky pěkné, mně teprve klíčí, chodím je vytahovat očima;)

hodnocení

0x

Podle mne jsou semínka přesušená.Na noc je namáčím a další den seji do kupovaného substátu pro sázení.Zabalím do černého igelitu a dám do tmy a tepla.Za týden semínka vyraší ato už potřebují teplo a světlo.Vše okolo 25st.

cituska*
hodnocení

Také jsem je nejprve na den namočila-a jak klíčily i rosila-asi málo- ale příroda je mocná jak říkátea dělá si co chce *placni*

jozinka*
hodnocení

0x

Já seji každým rokem semínka paprik kolem 10 února.Je to již má skušenost.Mívám papričky zeleninové k rychlení,potom papričky sladké rohy a zeleninové pro pole.Všechny jednotlivě seji hned do prosáté zahradní zeminy promíchané s kompostem-vše doma do truhlíků na okno parapetu a neustále je rosím tak aby hlína neproschla,ale také aby nebyla promáchána vodou .Prostě přiměřeně.Letos jsem to naséla takto zase.Tak uvidím jak se setba letos vydařila.Když se ukážou na světle a vykouknou na svět,tak vám tady napíši jak to vše dopadlo.Jinak máte rostlinky hezké a když některá nevyleze myslim si,že to může být semeny i opravdu někdy zaschnutím nebo i promokem.Kropte jen odstátou vodou a to vlažnou.Přeji hezký večer Jozinka*nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]