Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké pokojové rostliny do suchého bytu?

Od: partys* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,jsem kozel zahradník a chtěl bych se zeptat jaké pokojové květiny jsou vhodné pěstovat v panelákovém bytě kde je sucho i když mám zavlažovače na topení a teplota je kolem 23C. Zatím se mi to nedaří počase zajdou,nebo se jim dělají hnědé skvrny na listech.Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když si koupíte kytku, sedněte si k počítači, zadejte název rostliny do vyhledávače, poklikejte a o rostlince se pokuste dozvědět co nejvíce. A když budete dodržovat to, co kytička vyžaduje, budete je mít krásné.;) Většinou kytky nesmí stát na slunci, ale na světlém místě. Během dne zkuste prstem, jak má v květináči sucho. Je lépe zalívat do misky pod květináčem, kytka si vezme kolik potřebuje. Rozprašovací láhví také nic nepokazíte, kytky milují vlhko a orosení rostlinkám s hladkými listy prospívá. Ty s chlupatými listy to většinou nerady.*placni*V paneláku je opravdu sucho a rostlinky vám pomohou v bytě udržovat vlhkost, která prospívá i člověku. Někdy je napsáno, že se má zalívat 2x týdně, ale v extrémních podmínkách to však neplatí. Je potřeba sáhnout a zalít podle potřeby. Radějí méně, ale častěji, ať nestí ve vodě a neuhnívají ji kořínky.*jasne*

doplněno 12.02.11 06:55:

search.seznam.cz/...

bruk600*
hodnocení

0x

Do bytovky bych doporučil nějaké sukulentní rostliny. Jsou to rostliny suchého subtropického pásma a tak jim ani moc nevadí nepravidelná zálivka, suchý vzduch a vyšší teploty v zimě (mezi sukulenty patří mimojiné i kaktusy) Sukulentů je velké množství druhů a zrovna třeba Madagaskarské druhy jsou velmi dekorativní.

jabraka*
hodnocení

0x

Moje žena pěatuje metodou pokus a omyl.Koupí si kytku.Pečuje o ni vcelku dobře.Kytka,která se do našeho bytu a péče nehodí.Brzy chcípne.No a ty,které péči vydrží,ty pěstuje dál.

JABRAKA

hodnocení

0x

Zkuste pothos, voděnku, kalanchoe, různé sukulenty, juku, spathilium,šťavel, dracenu já myslím, že jich je mnoho. Chce to zkoušet, rosit, hnojit, hlavně se dobře o ně starat. Určitě se některé bude dařit. Krásná je i na kuchyňském okně petrželka, nebo pažitka. A máte z toho ještě užitek.

partys*
hodnocení

Děkuji za vyčerpávající rady, určitě něco vyzkouším.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]