Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stratifikace semínek palmy

Od: jozin* odpovědí: 2 změna:

Prosím o radu. Koupil jsem semínka mrazuvzdorné palmy a mám semínka stratifikovat ale když já nevím co to je,poraďte dík Josef

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Pohledal bych na netu jak je to se stratifikací u toho konkrétního druhu. Jinak já stratifikuji semena v papírovém sáčku v ledničce ve spodní části. (Ne v mrazáku) Něco o stratifikaci zde:

cs.wikipedia.org/...

google.cz/...

binka*

Objednávala jsem si semena palem a o stratifikaci je psáno :

Stratifikace je promíchání semen s vlhkým říčním pískem a uložení v PE sáčku nebo v uzavřené lahvičce v chladničce od 4-8 st. po určitou dobu. Po celou dobu musí být písek mírně vlhký, ne mokrý. Po uplynutí stratifikační doby vyséváme.. Při nesprávné nebo krátké stratifikaci může vyklíčit jenom část semen, nebo tzv. "přeleží" celý výsev a vyklíčí až příští jaro.Výsevy zasypáváme 0,5-1cm silnou vrstvou substrátu. Výsevy je v prvém roce od výsevu do konce léta stínit. Teplotu zvyšujeme pozvolna. Náhlá změna teploty z 5sp. na 30st. může semena zničit. Proces stratifikace lze nahradit podzimním výsevem, který umístíme na mrazivé, ale kryté místo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]