Nejste přihlášen/a.
Potřebuji radu sousede kplotu nasázeli pnouci rostlinku myslím žeje to svlačec udělala jsem novy plot ale potřebovala bych se tavčasu tohoto plevelu zbavit ja na něj diky .
Pokud je svlačec z vaší strany plotu tak postupujte podle přede mnou psané odpovědi. Pokud ho má soused ze své strany, snažte se s ním domluvit, v žádném případě mu nic nestříkejte na jeho zahradě. A vám se ten svačec nelíbí? Když kvete, je moc krásný a nadělá spoustu parády i vaší zahrádce.
Naprosto souhlasím, svlačec má krásné květy. Mně se na zahrádce objevil sám s nádhernými modrofialovými květy a teď moc lituju, že už tam není. Já jsem na plot dala břečťan, a když se rozrostl, byl tam asi pro svlačec moc velký stín. Ještě si to raději promyslete. Patronka
Ano vypadá krásně, ale to zdání klame. A neplatí to jen o svlačci. Za tou krásnou "maskou" se schovává největší nepřítel. Proto pozor na sousedy kteří by si snad chtěli svlačec "pěstovat" pro okrasu.
Já s ním vedu asi dvacetiletý boj. Pochopitelně se šíří především rytím a přemisťováním zeminy. Ovšem spoustu jsem ho měl i v trávníku. Nevím zda se to od souseda vysemenilo. Nepomohlo ani přerytí a hluboké vyčištění každého kořínku.
Nakonec pomohl Rondaup, ale trávník odešel. A to jsem stříkal přes igelitovou masku každou rostlinu a vyhynul půlmetrový kruh. No tak jsem potom dva roky každou vylezlou rostlinku svalečce soustavně ničil. Znova zasel trávník a je pokoj.
Následně nastalo ničení svlačce v keřích. Opatrně jsem stříkal, když každej pruh svlačce jsem vymotal z keře. Rondaup by snad keřům neměl tak "ublížit", maximálně by měly spadnout listy.
Opak byl pravdou. Polovina okrasných meruzalek uhynula a svačec jede vesele dál. Šplhá se vysoko do koruny ořešáku.
Věřím, že by řešením bylo i časté sečení. Ovšem na chalupu nejezdím každý týden a svlačec je moc "rychlý".
Jeto hrozny plevel tady to od sousedu narostlo v takovem množství že to i naklonilo plot sesekavala jsem to srpem abych plot zachranila já stim nic neudělam nebot se soudedkou vedu 7lety boj se stromem ktery mi děla same neplechy ona nic neřeší ato je kamen urazu zalevat taky nemohu mam ja zme strany tuje nechtela bych oně přijí je to dilema když se dva nedomluví.
Doplním:
Roundup je totální herbicid.A stačí skutečně jen nastříkat,nebo jen potřít některé listy a jed postupuje do kořenů.
JABRAKA
Že na svlačec by mohl zafungovat Roundup, jsem doufal taky.
Zkuste to, ale nemáte jistotu, že vám to zabije celou rostlinu. Na svlačec mi pomohl pouze krumpáč a ruce. Má změť křehkých a dlouhých kořenů, které se velmi lehce lámou. Měl jsem tak půl roku, klid než se objevil znovu. Nastříkal jsem znovu a po měsíci jsem zkusil kopnout do země a ejhle pod zemí nekteré části kořenů si žily svůj život dále.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.