Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit krtků ze zahrádky

Od: zahradkarka* odpovědí: 19 změna:

Jak vyhnat krtky ze zahrádky? Slezl sníh a máme plnou zahradu krtinců. Prosím o radu.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Zadejte do modrého okénka vyhledávače slovo -krtek- a čtěte a čtěte! *jasne*

hodnocení

0x

Co krtci nemají rádi,jsou zvuky o velmi nízké frekvenci.

Nalezl jsem taky radu,bylo použito karbidové vápno.

A taky jdou koupit dýmovnice.

Já mám nejlepší zkušenost s motykou.

buss
hodnocení

0x

Má dobrý čich, sluch, plave. Špatně vidí, takže obrázky strašidel, koček neúčinkují. Zasadit některé rostliny. Zakopat puštěné rádio (tranzistorové, sirénu až zahrada skáče. Zakopat zaječí pletivo. Sirný knot? Jsou krtci na vyhnojeném poli, po močůvce? Vzít si pivo, zasednout u krtinců se vzduchovkou. Někteří s motykou. I elektrika pro znalé by šla. Je po vánocích, takže co zbylo z pyrotechniky.

des*

Jediný způsob je:nastartovat auto,z výfuku hadici do díry.Za 1/2hod je pokoj.Chodby má propojené,když se někde začne kouřit,tak zahrábnout.

beri49*

Sirných knotů jsem vypálil celou krabičku, sám jsem měl plíce jako hadr, ale krtek pořád kraloval na pozemku. Mám elektronický plašič a ta mrcha si vykutala Říp hned vedle! Takže jedině motyka, vzduchovka, trpělivost. Byť je to chráněné zvířátko s kapsičkama, ale jen na TV obrazovce!

lidus*
hodnocení

0x

Někam jsem to sem už psala, nám žádné plašiče a osvědčené rady nepomohly. Vstát ve 4 ráno, židličku-motyčku a číhat třeba i týden. Osvědčilo se.

jabraka*
hodnocení

0x

Jak píše Buss,krtek má vynikající čich.Využít toho,a vpravit mu do větráků něco páchnoucího.Ideální jsou odpuzovače zvěře.Myslivci s tím natírají stromky proti okusu.Hlavní složkou bývá kyselina izomáselná.Stačí na kousek cucků a vrazit pod krtinec do díry.

JABRAKA

zahradkarka*
hodnocení

Děkuji všem kteří mě poradili jak se zbavit krtků.

hodnocení

0x

Hele...žijeme v době humanismu...

Já bych se s krtkem zkusil dohodnout...

Co si tak pamatuju, na krtka podle televize zabírá, když mu slíbíte nové kalhotky...s kapsičkama...a pak třeba odejde sám:)

partys*
hodnocení

0x

Viděl jsem, zapíchané plastové láhve v krtinci hrdlem do země,pravděpodobně to přenáší hluk a tím krtky ruší a peláší pryč.

arakain77*
hodnocení

0x

Sežeňte si anti krtka.Nebo mu pošlete SMS,ať vypadne z vašeho pozemku,protože tam vstoupil neoprávněně.

zajixxx*
hodnocení

0x

Jedině takto loupak.cz/...*cert*

amynka*
hodnocení

0x

použít použité stelivo-kočkolit nandat do děr co se vejde nám to pomohlo

anicka*

taky jsem to zkusila a nic vite ja je viděla a to jsou tak krasna zviřatka takže nevim asi budu sta u nory a piskat ale zabit ,,,,,,,,,,,,,,,

krkovicka*
hodnocení

0x
Roura v průměru 5cm zarytá do země nahoře výřez šikmé díry.nechat natrvalo.ale i to rádio pomáhá.Táta chodil s rádiem semtam po zahradě a krtka vyhnal.

pt®
hodnocení

0x

V nějakých novinách jsem četla, že na krtky platí lidské vlasy a pak své původní místo opustí. Tak zkusit se to může. - stařenka

krkovicka*
Lidské vlasy působí i na jiné druhy divokých zvířat,taky lidská moč.ty vlasy jsou dobrý i na slimáky,nebo i psí chlupy.Zašly jsme do kadeřnictví tam mají v koši vlasů dostatek.

hodnocení

0x

V jednom aprílovém rozhlasovém pořadu jsem slyšel radu "dejte si zahrádku vybetonovat".

Já vím, ti je rada ve stylu mrtvé kočky, ale třeba se aspoň zasmějete.

aislim*
hodnocení

0x

Perfektni je solarni plasic od firmy conrad,nam pomohl, uz zadne krtince!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sirné knoty

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]