Má dobrý čich, sluch, plave. Špatně vidí, takže obrázky strašidel, koček neúčinkují. Zasadit některé rostliny. Zakopat puštěné rádio (tranzistorové, sirénu až zahrada skáče. Zakopat zaječí pletivo. Sirný knot? Jsou krtci na vyhnojeném poli, po močůvce? Vzít si pivo, zasednout u krtinců se vzduchovkou. Někteří s motykou. I elektrika pro znalé by šla. Je po vánocích, takže co zbylo z pyrotechniky.
des*
Jediný způsob je:nastartovat auto,z výfuku hadici do díry.Za 1/2hod je pokoj.Chodby má propojené,když se někde začne kouřit,tak zahrábnout.
beri49*
Sirných knotů jsem vypálil celou krabičku, sám jsem měl plíce jako hadr, ale krtek pořád kraloval na pozemku. Mám elektronický plašič a ta mrcha si vykutala Říp hned vedle! Takže jedině motyka, vzduchovka, trpělivost. Byť je to chráněné zvířátko s kapsičkama, ale jen na TV obrazovce!
Jak píše Buss,krtek má vynikající čich.Využít toho,a vpravit mu do větráků něco páchnoucího.Ideální jsou odpuzovače zvěře.Myslivci s tím natírají stromky proti okusu.Hlavní složkou bývá kyselina izomáselná.Stačí na kousek cucků a vrazit pod krtinec do díry.
Roura v průměru 5cm zarytá do země nahoře výřez šikmé díry.nechat natrvalo.ale i to rádio pomáhá.Táta chodil s rádiem semtam po zahradě a krtka vyhnal.
V nějakých novinách jsem četla, že na krtky platí lidské vlasy a pak své původní místo opustí. Tak zkusit se to může. - stařenka
krkovicka*
Lidské vlasy působí i na jiné druhy divokých zvířat,taky lidská moč.ty vlasy jsou dobrý i na slimáky,nebo i psí chlupy.Zašly jsme do kadeřnictví tam mají v koši vlasů dostatek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.