Nejste přihlášen/a.
Vloni zasazené švestky mám napadené puklicí švestkovou. Vyzkoušel jsem již více přípravků, ale zatím nic nezabralo. Jelikož se jedná o více stromků a navíc je mám obaleny pletivem, mechanické ošetření by bylo velmi komplikované. Poraďte, prosím.
Mira
Kdysi byl účinný přípravek Nitrosan jako zimní postřik, později na jaře bylo možno použít přípravky Dimecron nebo Thiodan - nevím, zda se ještě vyrábějí. V každém případě se puklice ničí zimními, resp předjarními postřiky. Nitrosan už jako neekologický přípravek neseženete a stejně by na aplikaci bylo příliš pozdě. Podívejte se na www.agrobio.cz, co tam aktuálně najdete, jinak bych vyzkoušel ještě postřik Oleoekolem, ovšem v tomto období již pokud možno jen na kmeny stromů, kde se puklice vyskytuje nevíce. Oleoekol působí tak, že olejnatá složka puklici udusí a pesticid, který je součástí roztoku, dokončí práci.
A příští rok s ochranou ovocných stromků neváhete a nečekejte až do května. To už musíte mít spoustu práce hotovou. Hodně zdaru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.