Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zalévat vánoční kaktus

Od: kazi516* odpovědí: 6 změna:

Tak to fakt nevím, dostala jsem ho o vánocích plný květů, teď již nemá ani jeden, myslím, že opadaly dřív než měly a to tím, že jsem zalévala každý týden - sice ném moc, ale asni né tak jak se má. Za radu moc děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

On tu zálivku v době kvetení trochu vyšší chce. Váš problém spíš vznikl prostředím - bylo moc teplé a asi i suché. Naše kaktusy kvetou i tři měsíce, ale jsou v prostředí s teplotou okolo deseti stupňů... ideální je zimní zahrada.

kazi516*
hodnocení

Díky a to je pravda. je to panelák, tepla je až moc - na ten kaktus. Mám zasklenou lodžii, ale teď v těch mrazech promrzá i když pelargonie přežijí. Mám ho dát ven a přestat zalévat. Ten kaktus není vubec pevný, zelený to ještě je, ale je takový měkký. Asi bych měla někomu dát, kdo má studeněji doma. děkuji

jabraka*
hodnocení

2x

Podle mé ženy,ta zalévá,když si vzpomene.Takže spíše méně.A kaktusu se daří.Dcera má nádherné rostliny,má je v "meziokní"celkem v chladnu.Kvetou nepřetržitě od listopadu.

JABRAKA

kazi516*
hodnocení

Tomu věřím, mě také lidičky říkají - když si vzpomeneš. Děkuji.

stracena*
hodnocení

2x

Ono to bude spíše změnou prostředí. Předloni (2009) jsem si koupila nový žlutý samé poupě a opadala všechna. Loni a letos kvetl jak blázen a kvete znova. Mám všechny vánoční kaktusy na chodbě v paneláku a pravidelně kvetou. Stracena

kazi516*
hodnocení

Ano, tomu věřím, ale já jsem ve věžáku, takže žádná okna - bohužel. Uvidím a děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]