Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fikus benjamina a zlute listy

Od: imaz* odpovědí: 6 změna:

u fikusu benjamina mi zacaly zloutnout listy a hromadne opadávaji.kytka je u zavreneho okna a zalevam ji malo.je vysoka asi 2 metry.v hline se objevily malickati broucci,ale na listech nic neni.dekuji za odpoved.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

U fikusu benjamina to je pravidelný proces, začne opadávat a na koncích začíná obrůstat. Hlavně se o něj starejte stejně jako předtím, nezačít víc zalévat, to by mu více uškodilo. Tí broučci na to nemají vliv. Mám tento fíkus mnoho let, a vždy takto po vánocích začne opadavát. Já ho koncem února lehce zastřihám, spíše vytvaruji a jak začne více obrůstat, přihnojím a v létě je opět v plné parádě. Alespoň já s ním mám tuto zkušenost. Říkám mu, že mění srst...Když to kdysi udělal první rok, tak jsem z toho byla taky špatná. Akorát je chvíli takový nevzhledný. Můžete ho přenést do jiné místnosti, já ho přenáším vždy z obyváku do ložnice.

atrama, děkuji za radu. Nevěděla jsem, kdy ho mám zastřihnout. Jednou, když mi taky takhle opadal, vzala jsem ho nůžkami, ale později jsem si už netroufla, protože jsem nevěděla kdy. Líbilo se mu to. *vtip*Takže koncem února!

tofi*

Mam tu samou zkusenost. Take mi vzdy kolem Vanoc zajinaji opadavat. Ted uz neopadavaji a zcinaji zasit nove listecky :)

hodnocení

0x

Má dost světla nebo je v koutě.Svítí dovnitř slunce přes den?

imaz*
hodnocení

je u okna a slunce na nej sviti

My ho měli sice u okna,ale v rohu a přímý svit tam nebyl,postupem času bylo po něm,tak mě napadlo,zda to není stejný případ.Ale myslím,že diskutující pode mnou udeřil na hlavičku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]