Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Chci se zeptat zdali se pěstování rostlin v bytě s plyn. topením liší od pěstování v bytě s jiním druhem topení? Děkuji za radu.
Mám plyn a pokusím se vám dát fotku z ložnice, kde je dost chladno a na podzim jsem kytky hodně probrala a pokrátila.A v obýváku, kde do kuchyně, vaření na plynu, je průchod široký na dvojkřídlé dveře, se jim také dost líbí. A těm, který se to nelíbilo, ty jsem dala do ložnice.
Zapomněla jsem napsat, že do poloviny září byla ta mříž celá porostlá a zarostlá. Pak nám dávali nová okna a malovala jsem Mříž musela dolů a kytky pod igelit. Vůbec se jim to tak dlouho nelíbilo. Některé to vzdaly a z některých zbyly jen trosky, které jsem vyhodila a ten zbytek dnes vypadá tak, jak vypadá. Už se těším na jaro, až obnovím plazivky a navíc získám nějaké nové kytky.
Moje zkušenosti jsou takové (musím podotknout, že jsme měli v minulém bytě tzv. gamatky, plynová kamínka v každé místnosti). V létě kytky všechny v pohodě a jak se začalo topit, zůstaly jen kytky s velkými tmavozelenými listy, kaktusy zbytek prostě zašel. Zkoušela jsem různé kytky, hodně jsme větrali a stejně to nepomohlo.
Naše babička má také plynové topení a daří se jí všechny kytky bez problémů, dokonce je úspěšná i s orchidejemi. Je pravda, že je zvyklá hodně větrat a kaktusy nemá (vlastně jen ten vánoční a ten je v ložnici, kde kamna nejsou a daří se mu tam skvěle, je samý květ). Myslím, že spíše může mít vliv umístění jednotlivých květin na různých místech v bytě jako takovém, než druh topení. Prostě vyhovět květinám podle jejich nároků - na světlo či do stínu, blíže nebo dále od topení, apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.