Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kanadská borůvka

Od: borůvka odpovědí: 12 změna:
Prosím o radu s Kanadskou borůvkou. Je možné zasadit jen jednu rostlinku nebo musí být pro její plodnost nasazeny rostliny dvě? Děkuji za odpověď.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mil®
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Nevím jestli může být jedna, ale vždycky jsem měl dvě a vloni jsem si koupil zase nové a zese dvě a plodí jak vo život ani nemusím do lesa i když to mám kousek:)

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Není to úplně nezbytné, ale pro lepší opylení, následnou větší násadu plodů a tím i vyšší úrodu je rozumnější pěstovat nejméně dvě rostliny. Hodně zdaru.

doplnit odpověď
hodnocení

0x

dve rostliny mit nemusite, tedy pokud to nebude nejaky zvlastni druh, ktery to vylozene bude potrebovat.

Pokud budete mit 2 rostliny a kazdy bude jiny druh, dockate se vetsich vynosu. Pokud budou stejneho druhu nic navic to asi neprinese, krome plodu na 2 rostlinach misto na jedne *smich*

venda...

Ahojte,

chtěla bych si pořídit kanadskou borůvku..a slyšela jsem že jde pěstovat i v květináči..je to pravda?

al bunda*

Možné to je, ale má to samozřejmě svá specifika pokud jde o umístění, zalévání, hnojení a podobně. Předpokládám, že chcete borůvku pěstovat v květináči, protože nemáte zahrádku. Je to tak?

Sdělte mi své představy i možnosti a potom můžeme dát dohromady nějaký návod vedoucí k alespoň uspokojivým výsledkům.

Hezký den.

otas*
Prosim o navod, jak zazimovat boruvky v kvetinacich. Do pudy jsme je nedali, protoze je na navazce stavebni suti (cili asi dost vapenite). Dekuji predem. O.

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
U kanadské borůvky se nemusí jednat,aby byli zasazeny dvě vedle sebe,ale doporučuje se,aby byli od sebe asi nejméně40 cm.V květináčích se také mohou pěstovat,chce to koupit větší objemy.*smich*
jouda*
Koupili jsme 2, různě vysoké. V zahradnictví tvrdili, že je rozdíl pouze ve velikosti, ale každá kvetla jinak - větší skoro bíle a malá modře. Menší teď zasychá. Poradíte, prosím, jak ji zachránit? Děkuji.
Borůvka již byla opravdu dost prodiskutována - použij vyhledání dotazu BORŮVKA - je tam, aspoň si myslím, vše potřebné. Rozhoduje prostředí a dostatek vláhy... Zdravím
jouda*
Diky za"tip"- prošel jsem všechny odpovědi, ale stále nevím, jak zachránit menší keřík (je na stejném místě - květináč prům. cca 40 cm, nelze v zahradě - navážka stavební suti , ve stejné hlíně, stejně zalévaný a hnojený - zatím 1x Kristalon jako druhý keřík). Třeba něco napoví foto. Děkuji všem.

Foto se nepovedlo, ale to nevadí.

www.thuja.wz.cz/B/...

Zde přikládám adresu, která ledacos napoví. Domnívám se, že vaše rostlina není v ideálním prostředí - snad by stálo zato ji ještě zkusit přesadit do kyselejší směsi. Já mám tři keříky na zahradě - neumím si je ale představit v květináči, protože jsou poměrně veliké. Problém může být i v nedostatku prostoru pro kořeny (má je sice mělké, ale široké asi jako je sám keř) a tím i snížená možnost čerpání látek z půdy... Borůvky máme již asi sedm let, nevím přesně, nestaráme se o ně nijak moc, jen zaléváme a občas prostříháme... a plodí jak divé.

Zdravím.

jouda*
Nevím příčinu zasychání. Oba keříky jsou v substrátu pro rododendrony - čili asi kyselém, stojí od sebe 1 m; jeden už má krásné plody (rád bych poslal foto, ale z 2,5 MB na 60 kB se zmenšuje těžko) a drahý usychá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]