Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ibišek - padání květů

Od: laubik® odpovědí: 8 změna:

Prosím o radu, nyní máme na ibišku asi 12 květů ale jako pokaždé ještě před rozvinutím květy opadávají. Rostlina není podle manželky ani přelitá ani suchá. Stává se nám to pokaždé když kvete. Děkuji.

doplněno 15.01.11 13:08:

Ještě musím dodat že květina je umístěna v ložnici kde je stálá teplota okolo 20 stupňů. Listy jsou mírně zkroucené.

Ibišek - padání květů

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

limetka*
hodnocení

2x

Ty zkroucené listy nebudou asi mšice, ale spíše svilušky - vezměte na ně lupu a prohlédněte rub listů - pokud tam objevíte zelenohnědé 1 mm velké potvůrky a mezi nimi nenápadné pavučinky, postříkejte Svilu - stopem nebo Omite. Také by to mohla být jedna z příčin opadu poupat.

hodnocení

1x

S opadáváním květů jsem měla také problémy. Někdo mi poradil, abych zalévala do misky. I v zimě do té misky 1x za 14 dní dala Kristalon. Dělám to tak a je to v pohodě. Jednou za nějaký čas nechám substrát vyschnout. Ibišek sice zesmutní, ale dlouho ho netrápím a do misku mu dám vodu.

Ty lístky: je divné, že je má zkoucené, Jestli i padají a žloutnou na rostlině, tak postříkat proti mšicím. Já v tomto období stříkala preventivně všechny ibišky, muškáty, fuksie a oleandry. Tím nic nepokazím a potom kdyby mšice pořádně zařádily, tak to dá víc práce.

claire*
hodnocení

0x

Přidejte do zálivky hnojivo.

monikahol*
hodnocení

0x

zkuste ibiška rosit, vzdušná vlhkost rostlinám chybí, kor přes zimu kdy se topí ústředním topením.

hodnocení

0x

Jednou z příčin opadávání poupat může být nerovnoměrná zálivka, nebo vyschnutí substrátu. Hnojení bych nyní nedoporučovala, až někdy od konce února. V zimním období není moc vhodné pokojové rostliny hnojit. Jsou krátké dny a nyní je slunce velmi málo. Při přísunu dusíku se rostlina vytáhne. Možná by bylo vhodné ibišek na jaře přesadit do trochu větší nádoby. Proč má ibišek zkroucené listy? Nemáte na něm škůdce? Jak radí jiní, každodenní rosení je velmi vhodné.

avena*
hodnocení

0x

Ibišek hlavne v čase kvetu potrebuje veľa vody a živín, ale zaujala ma tá fotka. Tá rastlina je nejak moc pokrútená. Asi Vám ju niečo cicá.

linda88
hodnocení

0x

Taky mi padají všechny květy, listy se mi nekroutí, zalévám denně trošku, nikdy nevyschne, polostín, nepřemísťuji , zkoušela jsem už všechno, hezky na něj mluvím, dva roky rosíme denně, krystalon jsme dávali, hnojící tyčinky...ale poupata když už se poštěstí a po 15ti letech vyrazí poupata, stejně všechny postupně opadávají a je to hrozně frustující :((((( Kvete tak málo, že jsme si všimli, že kvete poté když někdo umřel. Naposledy před 2 lety dědeček a babička. Ty květy jsou pozdrav od nich, a tak mě moc mrzí, když opadají. Prosím poraďte, 15 let (od úmrtí první babičky) nekvetl a nyní tolik pozdravů... je mi to líto

hahanaj*
hodnocení

0x

V této době bych klidně ibišek ostříhala ,ale ne až do dřevnatých stonků jen ty měkké části , dala bych novou zeminu a uvidíte jak začne obrážet a zmátoří se. Bude něčím napadený.Až ho vyklopíte prohlédněte i kořeny .Moje se vždy zmátořily, hodně druhů pěkně prospívalo.Na první fotce je po ostříhání a hned nasadil na květy... Bohužel po přestěhování jsem je neměla kam dát , tak jsem je darovala.Snad dělají parádu i nadále.

Ibišek - padání květů #2
Ibišek - padání květů #3
Ibišek - padání květů #4

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]