Nejste přihlášen/a.
Na pozemku jsem nalezl zdravou pláňku hrušně. Chtěl bych ji přeroubovat na něco kloudného.
Mám zkušenost s jabloněmi, s hruškou nikoli. Jsou tam nějaké zásadní rozdíly z hlediska roubování?
U jablek mám vhodné zdroje roubů ( od známých, případně vezmu z jiného stromu ), hrušeň ale žádnou kvalitní nemám.
Dají se rouby kupovat jako např. celé stromky? Kdy je to nejvhodnější řešit?
Ne, žádné podstatné rozdíly v roubování oproti jabloním nejsou. Co se týče roubů, zjistila bych si v okolí, které zahradnictví prodává ovocné stromky a tam bych se poptala. Budete-li mít z čeho vybírat, dejte pozor, abyste vybrali odrůdy rezistentní proti některým chorobám, nebudet pak muset tak často používat chemii.
Jádroviny se roubují stejně novinky.cz/...
Pokud nemáte známého s vhodným stromkem,pak zbývá nějaká šlechtitelská stanice jako uniplant.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.