Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde sehnat malé množství hlíny?

Od: pu® odpovědí: 25 změna:

Dobrý den, rádcové milí *slunce* Poraďte prosím, kde seženu hlínu na přesazení kytičky, ovšem nepotřebuji pět kilo, spíš tak kilo... V květinářstvích jsem našla nejmenší 3-kilové balení :( Posílali nás do velkých center typu baumax (bauhaus?), že by nám z velkého pytle odsypali. V jednom z nich jsme byli (netuším kterém) a neodsypou, prý se to nedělá. Existuje vůbec možnost koupit někde jen jedno kilo hlíny? Máme jen dva květináčky a přesadit potřebuje jen jedna kytička... Doufali jsme, že se na zimu zakonzervuje sama a přestane růst, ale opak je pravdou a už hodně trpí. A co s 3 kily hlíny, když jí spotřebujeme tak 30 deka? *nevi* Moc díky za všechny tipy!

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

marenka*
hodnocení

3x

Milá zlatá Pů. Když před zahradníkem řekneš, že potřebuješ hlínu, tak Tě požene. *smich* Sháněj zeminu. *modla* (vlastní zkušenost *hi*)

U nás by Ti Tvé přání vyplnili na hřbitově. Opravdu. Zní to zvláštně, ale zeptala bych se tam, u každého hřbitova je květinářství, alespoň u těch, co znám.

pu®
hodnocení

Aha, zeminu *hi* No tak jak vidno, proto mám doma jen ty dva květináčky. :D No vidíš, u hřbitova, to by mě teda nenapadlo *sok* , zní to fakt dost hrozně. Musím se mrknout, jestli je tu něco blíž než Olšany.., jestli ne, tak se mi časově asi vyplatí víc koupit ty 3 kila... Ale tip je to dobrý, to zase jo. Díky! *pusa*

jabraka*
hodnocení

1x

PU:

Já chodil na zeminu pro kytky do lesa.V době,kdy jsme v paneláku měli tři květníky.V listnatém listovku pod listím,k tomu trochu hrabanky z jehličnatého a trochu jílu a písku ze stavby.To se smíchá a kytky v tom rostou jako o život.

JABRAKA

radekk*
hodnocení

1x

Zdravím pu. Moje rada zní, použij krtinu. Nejlépe černou na nějaké louce. Podle kytky vylepšit bukovou hrabankou, případně říčním pískem. Hodně úspěchů.

marenka*

*ua*Radku, i já využiji této rady, díky. Manželovi rodiče mají občas hodně krtin na zahradě, takže pro mne supr. A potůček vedle baráku. Moc moc děkuji. *pusa*

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Hlínu si můžeš nakopat kdekoli. Ty máš ale asi na mysli zeminu. (Tímhle vždycky naštvu z legrace prodavačky v květince, když od nich požaduji hlínu.) Koupil bych ty tři kila a zbytek uložil. Nebo poprosit v nějakém zahradnictví, jestli by Ti nedali jen do květináče.

patronka*
hodnocení

0x

Mařenka má pravdu, já to za hlínu už taky kolikrát schytala tak teď už dávám si na to pozor. To balení v květinářství není 3-kilové, ale 3-litrové a to zas není tak moc. Navíc je v neprodyšném obalu, tak se dá po odebrání potřebného množství uschovat.

buss
hodnocení

0x

Na poli, kvalitní tam, kde měli složený hnůj a již rozpadlý.

pu®
hodnocení

No jó no jó, zemina, už to vííím, nekamenovat! *smich* No i ty 3 litry, prostě neradi se zahlcujeme věcmi, které nepotřebujeme (resp. ne hned), ale asi nám nic jiného nezbyde. Právě že paní květinářka byla hodná, což o to (ani za tu "hlínu" mě nesepsula *smich* ), ale prostě méně než ty 3 litry dát nemůže... Tak asi nic, nevadí. Pokusím se pak někomu darovat. Díky moc!

doplněno 03.01.11 12:03:

Bussi, bydlím v Nuslích, takové pole tu asi nenajdu ;) , ale jinak taky dobrý tip *palec*

buss

Proč vtip? Tady toho je. No já v tom problém nevidím, snad tam nemáte kolem sebe jen samý beton. Tak si vyjdu do přírody na procházku a je to.

pu®
hodnocení

Bussi, dobrý TIP, nikoliv vtip ;) Máme zahradu přímo pod okny, jenže ono se v mrazech a pod sněhem blbě do té země rýpe *smich* Čímž děkuji i ostatním rádcům za radu narýt si hlínu venku. Upřímně já bych se trochu bála, že si donesu domů nějaké podivné breberky... *nevi* Není ta hlína z květinářství nějak ošetřená? Máme ten květináč na jídelním stole...
No a škoa, že tu není Čtyřlístek - hledala jsem na netu, a jsou jenom na Moravě, tak bohužel. Našli jsme kousek květinářství, kde mi hodný pán řekl, že by mi i ten litr dal, ale bohužel nemá zeminu vůbec... Tak ono to bude snad ještě složitější...doufám, že to kytka přežije *uf*

hop®

Pu: takže malý "rejček" a do Jezerky nebo Gröbovky, kam to máte blíž... ;)

nikit*
hodnocení

0x

v Nuslích je spousta parků. Tak si z nějakého záhonu pár gramů odnes.

jirbar*
hodnocení

0x

Kytky nemůžete sázet do hlíny. Z hlíny se dělají cihly.

lidus*
hodnocení

0x

Milá PU nevím odkud jste ale u nás v Brně - Bystrci je Čtyřlístek-zahradnictví a tam by vám to kilo dali i bez placení. Pokud přesazuji fikus benjaminus, potosy, dracény a rozmarýn tak si naberu na chalupě na zahradě a nijak to neřeším, zatím to kytkám nevadí.

polinek*
hodnocení

0x

,,,naberu hlínu a květiny mi v tom rostou! Na zahradu také jak máš kytky nekupuješ hlínu či zeminu. Pohnojím Kristalonem a kytky rostou. i bez zeminy v hlíně.

marenka*
09.01.11 14:03

*haha* super.

binka*

Pú,před několika dny jsem vám psala vnitřní poštou! Nedošlo? *nevi*

pu®
hodnocení

Binko, nedošlo nic! *sok* Ani sem na vnitřní poštu, natož přeposlaná zpráva do mejlu.. Vůbec nic. Ještě jsem teď kontrolovala, jestli mi něco neuniklo, kdyby náhodou, ale žádná nová zpráva na mě nikde nekouká *nevi* Hlínu stále nemáme a kytka zmírá, teď už se jenom modlíme, aby vydržela :D*hi* Nemůžem se k tomu dostat. *ee*

binka*

Poslala jsem další vnitřní poštu. Zase nic?*nevi*

marenka*

Binko, ve vnitřní poště si klikněte na odeslaná pošta, jestli je to ještě zvýrazněné, pak je to nepřečtené.

binka*

No právě, je to zvýrazněné a přesto Pú zprávu nedostala *nevi* ale byl to nějaký dočasný kiks, už jsme ve spojení. *slunce*

pu®
hodnocení

Tak, už jsem sehnala malé množství hlíny. Hádejte jak *hi* Místní rádce Binka byla tak strašně hodná, že mi ze své domácí zásobárny prostě kilo odsypala, a když měla cestu kolem, hlínu mi předala. Což sice neřeší problém obecně, ale pro mě rozhodně jo *smich* A protože by se nikdy veřejně nepřiznala, musím to na ni tady prásknout já a moc jí za to poděkovat *pusa* Kytka už bydlí v novém *hej* Poslala bych i fotku, kdyby mi nebylo stydno, jak je chudák opelichaná... :D Ale stejně děkuju za všechny tipy a rady i všem ostatním! Hezký večer, Pů *slunce*

marenka*

Wau, Binka je nejlepší *hej* To mám radost za obě. *ua*

binka*
10.01.11 19:47

*hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]