Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rychlení narcisů

Od: cituska* odpovědí: 5 změna:

Při přesazovaní narcisů mě zbyla spousta cibulek.Ty jsem hustě nasadila do 3 květináčů a mám je venku.Je už čas donést je do tepla a začít zalévat? A také hnojit?*ee*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

Ano,je možné začít s přirychlováním. Dát do místnosti s teplotou maximálně 15 stupňů. Nevadí, když třeba přes noc o něco klesne. Při vyšších teplotách by se mohli narcisy rychle vytáhnout a nenasadit ne květ,Hnojit na květ.

kato*
hodnocení

2x

K rychlení vybíráme větší cibulky a hlízky, které mají dostatek zásobních látek. Zasadíme je mělce do květináče, truhlíku nebo přímo do ozdobné nádoby nejlépe do písčité půdy.Rostlinám postupně zvyšujeme teplotu. Nedostatek světla, vyšší teplota a suchý vzduch zapříčiňují vytahování do výšky a deformování květů nebo dokonce usychání poupat. Aby nevykvetly dříve, přeneseme je z chladného místa do bytu nejlépe týden až tři před svátky.

hodnocení

2x

V *cteni* se píše - květináče, nebo nádoby se zasazenými cibulkami dáme do chladna s teplotou okolo 10°C asi na 14 dnů. Po této době se mohou přemístit do místnosti s pokojovou teplotou, kde zhruba za 3 -4 týdny rozkvetou.

cituska*
hodnocení

Zatím jsem je dala k okénku do sklepa,aby nedostaly velký teplotní šok a uvidíme jak si poradí.Jsou to cibulky z tohoto trsu,kdyby vykvetly měla bych radost.Třena na MDŽ?Nebo to bude trvat déle.

Rychlení narcisů

cituska*
hodnocení

"kato"přesně tak , nasadila jse jen ty největší.Ale ty malé i jiné druhy přebytků-sněženky,talovíny,modřence,bledule a podobně ty sadím okolo potůčku pod stromy.I tam se jim daří a mám tam takovou směs květin,která kvete později než na zahrádce a mám vždy něco na uřezání.Letos se ale potok rozvodnil a ty na okraji asi budeme muset přesadit

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]