Nejste přihlášen/a.
Při přesazovaní narcisů mě zbyla spousta cibulek.Ty jsem hustě nasadila do 3 květináčů a mám je venku.Je už čas donést je do tepla a začít zalévat? A také hnojit?
K rychlení vybíráme větší cibulky a hlízky, které mají dostatek zásobních látek. Zasadíme je mělce do květináče, truhlíku nebo přímo do ozdobné nádoby nejlépe do písčité půdy.Rostlinám postupně zvyšujeme teplotu. Nedostatek světla, vyšší teplota a suchý vzduch zapříčiňují vytahování do výšky a deformování květů nebo dokonce usychání poupat. Aby nevykvetly dříve, přeneseme je z chladného místa do bytu nejlépe týden až tři před svátky.
"kato"přesně tak , nasadila jse jen ty největší.Ale ty malé i jiné druhy přebytků-sněženky,talovíny,modřence,bledule a podobně ty sadím okolo potůčku pod stromy.I tam se jim daří a mám tam takovou směs květin,která kvete později než na zahrádce a mám vždy něco na uřezání.Letos se ale potok rozvodnil a ty na okraji asi budeme muset přesadit
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.