Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kroton

Od: miska* odpovědí: 7 změna:
*stop*ahojky,nevite nekdo proc mi u krotonu opadavaji spodni listy? Je stary 5 let a stale ma jen vrchni listy.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Dej vědět, jak se k němu chováš - jak často hnojíš a zaléváš a jak mnoho, kde ho máš umístěný, jak často přesazuješ a podobně. Prostě to chce více informací. Vypadá to na chybu při pěstování. Hodně zdaru
miska*
Nehnojim zadne kytky,mam ho ve slunecne mistnosti,ale neni u okna.Zalevam jednou tydne a za tech 5 let jsem ho presazovala dvakrat.Uz je asi metr vysoky a nahore ma tak 10 listu,vzdy kdyz uz vyrazi nove,tak mi nejake stare shodi,takze diky tomu dlouhemu drevu vypada hrozne,na druhou stranu ma nadherne barvy,takze dat ho pryc je mi lito.Na rozmnozovani si netroufam,i kdyz jsem o tom neco malo cetla
tilka
Misko, já bych asi začala hnojit. Jestliže kytka má metr, musí mít už i velký kořenový systém, který zemina v květináči nemůže vyživit. Zkusila bych hnojivo kristalon - tím hnojím všechny pokojové kytky a jsem s ním spokojena. Jestli jsi proti chemii, dá se koupit i granulovaný kravský hnůj, nebo zkus výluh z kopřiv nebo jiný"babský recept"
miska*
Chemii se nebranim,spis jsem si doposud myslelá ze,kdyz kytka roste a neumira,tak je v pohode,jsem laik co se rostlin tyce.Celou dobu jsem myslela,ze tak ma vypadat az tedka jsem zjistila jak se jmenuje a ze to neni v poradku,takze diky za radu.miska
al bunda*

Tak tady je zakopán nejlepší přítel člověka*frajer*. Jak dlouho vydržíš v bezvadné kondici, když se nenajíš*nevi* Ale abych nerýpal, tady máš stručnou víceméně kompletní informaci:

Kroton (Codiaeum variegatum) pochází z tropické oblasti Střední Asie, kde se vyskytuje ve 14 druzích. Tvoří keříky s kožovitými listy a nevýrazným, nažloutlým květenstvím. Vyžaduje teplé, vlhké ovzduší a k plnému vybarvení listů také hodně světla, nesnáší však úpal*stop*. Rostliny se musí častěji rosit*stop*, pravidelně zalévat i přihnojovat*stop*. V zimě nesmí teplota poklesnout pod 15°C.

Množí se vrcholovými nebo stonkovými řízky jako diefenbachie a má i podobné pěstitelské nároky. Je třeba často rosit. Rostlina se musí přesazovat a pravidelně přihnojovat středními roztoky plných hnojiv, aby rychle a plynule rostla. Aby byla hustá a kompaktní, zaštipuje se ve výšce 15 - 20 cm.

Vypěstování nové rostliny z vrcholových řízků trvá 4 - 6 měsíců, ze stonkových až rok. V suchém ovzduší trpí kroton mnoha škůdci, hlavně sviluškami, třásněnkami, červci, mšicemi a štítenkami.

Pokud bys měla ještě další nejasnosti, rád zodpovím, co budu vědět. Hodně zdaru.

miska*
Vsichni prodavaci kvetin radi,jak se jednou prihnoji,melo by se hnojit stale,jinak to rostlinam spis skodi nez pomaha,tak jsem radsi nehnojila.Diky za ten krasnej popis,budu se snazit to napravit miska
al bunda*
Rádo se stalo, bylo mi ctí a potěšením. Hodně zdaru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]